Cine este Alina Gorghiu, noul presedinte al PNL

Joi, 18 Decembrie 2014, ora 17:32
18117 citiri
Cine este Alina Gorghiu, noul presedinte al PNL

Alina Gorghiu, deputat PNL, a fost aleasa, joi, presedinte al partidului, fiind pentru prima oara cand o femeie se afla in fruntea liberalilor.

In varsta de 36 de ani, Gorghiu este avocat de profesie si totodata deputat in Parlamentul Romaniei, din partea PNL, incepand cu anul 2008.

Alina Gorghiu este noul presedinte PNL - ce planuri are in fruntea partidului

Alegerea sa in fruntea PNL o face nu doar prima femeie care conduce partidul, ci si de departe cel mai tanar lider al sau din istorie, devansandu-l cu 8 ani pe cel mai longeviv presedinte al partidului, Ion I.C. Bratianu, care avea 44 de ani in 1909, cand a ajuns la conducerea PNL.

Cariera politica

Alina Stefania Gorghiu a fost aleasa deputat de Bucuresti pe listele PNL, in anul 2008, fiind vicepresedinte al Camerei Deputatilor in perioada septembrie - decembrie 2012, dupa care a fost realeasa pentru un nou mandat, cu peste 71 la suta, de pe listele USL, fiind totodata vicelider al grupului parlamentar al PNL, in perioada februarie - septembrie 2014.

In ambele mandate a facut parte din comisia juridica, de disciplina si imunitati a Camerei Deputatilor, fiind secretar al comisiei.

Inainte de a fi deputat, noul presedinte PNL a fost consilier local in cadrul Consiliul Local al Sectorului 5 Bucuresti, in perioada 2004-2008. In PNL a intrat in anul 2002, la 24 de ani, iar inainte de a deveni presedinte al partidului era purtator de cuvant si vicepresedinte pe departamentul de comunicare.

Avocat si doctor in Drept

Noul presedinte al PNL, care il inlocuieste astfel pe Klaus Iohannis, a absolvit in anul 2001 Facultatea de Stiinte Juridice si Administrative, din cadrul Universitatii Crestine Dimitrie Cantemir, fiind avocat din anul 2002. Ea are totodata licenta in stiinte juridice, specializarea Stiinte Juridice si Administrative la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti, obtinuta tot in 2001.

In plus, are o licenta la Facultatea de Stiinte Economice, Juridice si Administrative de la Universitatea Pitesti, obtinuta in anul 2008, iar in anul 2012 a devenit doctor in Drept, specializarea drept penal, in cadrul Universitatii Al. I. Cuza din Iasi, Facultatea de Drept, potrivit CV-ului postat pe site-ul Camerei Deputatilor.

In perioada 2010-2014 a fost lector universitar la Facultatea de Stiinte Juridice si Administrative din cadrul Universitatii Crestine Dimitrie Cantemir, la catedra de Administratie Publica.

De asemenea, incepand din anul 2008 este arbitru in cadrul Curtii de Arbitraj Comercial International.

Potrivit CV-ului sau, Alina Gorghiu este in prezent membru in Baroul Bucuresti, precum si vicepresedinte in Uniunea Nationala a Mediatorilor din Romania.

Declaratie de avere

Alina Gorghiu detine un teren extravilan in comuna Mogosoaia, cu o suprafata de 3.000 de metri patrati, cumparat in anul 2005, potrivit declaratiei sale de avere de pe site-ul Camerei Deputatilor. Totodata, are o casa de locuit in Bucuresti, de 126 de metri patrati, cumparata in anul 2008, cu ajutorul unui credit de peste 17.000 de euro, contractat in anul 2005 de la Raiffeisen si scadent in anul 2018.

Presedintele PNL nu detine vreo masina, bijuterii, obiecte sau colectii de arta, avand insa la Raiffeisen Bank aproape 215.000 de lei si aproape 4.800 de euro.

In ce priveste veniturile din ultimul an fiscal, Alina Gorghiu a obtinut 59.900 de lei de la Camera Deputatilor si aproape 140.000 de lei din activitatile juridice de la biroul de mediator si cabinetul de avocat. In plus, a obtinut peste 77.000 de lei din activitatile de colaborator al Universitatii Titu Maiorescu, Universitatii Crestine Dimitrie Cantemir, Camerei Consultantilor Fiscali si Curtii de Arbitraj Comercial International.

F.N.

#cine este Alina Gorghiu, #biografie Alina Gorghiu, #Alina Gorghiu presedinte PNL , #presedinte PNL