Conducerea PNL, in sedinta - Cazul Chiuariu, pe masa

Vineri, 23 Ianuarie 2015, ora 09:28
3562 citiri
Conducerea PNL, in sedinta - Cazul Chiuariu, pe masa

Biroul Politic al PNL se reuneste vineri, la Iasi, in prima sedinta din acest an, sub conducerea presedintelui partidului, Alina Gorghiu, care va prezenta strategia politica a PNL si va clarifica statutul senatorului Tudor Chiuariu.

Mafia retrocedarilor: Hrebenciuc, Chiuariu si Ioan Adam, trimisi in judecata (Video)

Sedinta Biroului Politic National al "vechiului" PNL va incepe la ora 17.00 la Iasi, fiind prima sedinta pe care Alina Gorghiu o conduce in calitate de lider al partidului. Ea urmeaza sa prezinte conducerii PNL strategia politica pentru inceputul sesiunii parlamentare.

De asemenea, in cadrul sedintei PNL urmeaza sa se clarifice statutul de membru PNL al senatorului Tudor Chiuariu, care a anuntat ca s-a autosuspendat din partid dupa ce DNA a inceput urmarirea penala impotriva sa in dosarul retrocetarilor ilegale de paduri.

Alina Gorghiu, despre excluderea lui Chiuariu, negocieri cu Geoana si legea Big Brother: Putem sa recunoastem cand gresim Interviu video

Gorghiu a evitat sa se pronunte asupra situatiei lui Chiuariu, mentionand ca aceasta problema va fi clarificata cu ocazia sedintei PNL de al Iasi.

Potrivit Statutului noului PNL, solutia autosuspendarii este aplicabila in cazul preluarii unei functii publice incompatibile. Tudor Chiuariu a fost condamnat in urma cu un an de zile pentru fapte de coruptie in dosarul Posta Romana, fapt pentru care ar trebui sa-si piarda calitatea de membru PNL, conform Statutului noului PNL.

De asemenea, in cadrul sedintei urmeaza sa fie numit, la propunerea lui Gorghiu, noul purtator de cuvant al PNL, deputatul Ionut Stroe.

Totodata, conducerea PNL ar putea decide asupra ocuparii mandatelor de vicepresedinti ai PNL devenite vacante in cazurile lui Aristotel Cancescu si Mircea Rosca.

Citeste si:
Ministrul Mediului anunță fonduri uriașe pentru ”Casa Verde Fotovoltaice”. Când se va relua depunerea dosarelor
Ministrul Mediului anunță fonduri uriașe pentru ”Casa Verde Fotovoltaice”. Când se va relua depunerea dosarelor
Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anunțat marți, 25 ianuarie, că are ca obiectiv alocarea unui miliard de euro până în anul 2024 pentru programul prin care populaţia poate cumpăra, cu...
Ministrul Muncii anunță că PSD va cere renegocierea cheltuielor cu pensiile din PNRR. Riscurile deciziei
Ministrul Muncii anunță că PSD va cere renegocierea cheltuielor cu pensiile din PNRR. Riscurile deciziei
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat marți, 25 ianuarie, că PSD va cere în coaliție renegocierea cu Comisia Europeană a plafonului de cheltuieli pentru pensii din PNRR. În prezent,...