Gorghiu anunta accelerarea procesului de fuziune in PNL

Miercuri, 02 Decembrie 2015, ora 19:15
2481 citiri
Gorghiu anunta accelerarea procesului de fuziune in PNL

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat miercuri ca liberalii au decis ca este necesara accelerarea fuziunii de la nivelul partidului, anuntand un posibil congres dupa alegerile locale de anul viitor.

"O sa avem presedinti unici in toate structurile pana la judet, cam in tot ce exista in PNL, pana in primavara cand se vor depune listele cu candidaturi vom avea presedinti unici in persoana candidatului, ceea ce e un mare lucru. Luam in calcul, si fiecare si-a spus punctul de vedere, incercam sa vedem cum putem sa facem acest calendar.

Incercam o ajustare, o armonizare si o unificare si a altor pozitii de conducere din PNL. La Consiliul National sper sa avem un punct de vedere si sa putem sa vi-l comunicam. Nimeni nu a avut o voce distincta de a majoritatii colegilor. A fost unanim hotarata ideea ca e nevoie de accelerarea fuziunii si cu cat mai multe functii se reunesc este cu atat mai bine. O conducere mult mai supla este si mult mai eficienta", a afirmat Gorghiu, dupa ce a participat la sedinta grupului senatorial al PNL.

In opinia acesteia, "eficientizarea structurilor de partid nu tine cont de un nume sau de altul si nu se suprapune peste ideea de imagine sau de capital mai subred electoral al unei persoane sau al alteia".

"Toata lumea a inteles ca unificarea este un proces complex, de durata, dar sa nu il facem si mai de durata decat ar trebui. (...) Nu vom discuta despre persoane, vom discuta de unificarea functiilor", a aratat Alina Gorghiu.

Ea a sustinut ca este posibila organizarea unui congres dupa alegerile locale.

"Fiecare pas inainte nu se poate face decat daca reusesti sa creezi o masa critica in conducerea partidului care sa isi doreasca acest pas inainte. Avantajul este ca s-a creat aceasta masa critica si lumea isi doreste ca inainte de calendarul din protocolul de fuziune sa finalizam aceste etape sau sa ajungem cat mai aproape de Congres, care inseamna alegerea presedintelui unic.

Vom vedea daca alegerile locale ne gasesc cu alte structuri unificate sau daca, dupa alegerile locale, vom fi in masura sa organizam un congres. Deja lucrurile sunt mult inainte de calendarul propus initial", a spus copresedintele PNL.

Potrivit unor surse politice, se vizeaza unificarea functiilor de secretar general al PNL si vicepresedinti regionali.

Citeste si:
Nicu Fălcoi despre procentul de 2% pentru Apărare: "Nu mai trebuie prevăzută această cifră. Este de la sine înţeles"
Nicu Fălcoi despre procentul de 2% pentru Apărare: "Nu mai trebuie prevăzută această cifră. Este de la sine înţeles"
Deputatul USR Nicu Fălcoi, propus ministru al Apărării Naţionale în Cabinetul Cioloş, a declarat marţi, 19 octombrie, că Uniunea Salvaţi România îşi asumă prin programul de guvernare...
Moaștele făcătoare de minuni față în față cu ravagiile pandemiei
Moaștele făcătoare de minuni față în față cu ravagiile pandemiei
Președintele Iohannis și premierul Cîțu, acești doi stâlpi contorsionați ai puterii, calcă pe cadavre, sunt autorii morali ai uciderii pruncilor, vinovați de miile de morți în secțiile...
Sursa: AGERPRES