Gorghiu: Daca UDMR considera ca dreptul de vot nu e important, ma simt jignita

Duminica, 24 Mai 2015, ora 17:15
3147 citiri
Gorghiu: Daca UDMR considera ca dreptul de vot nu e important, ma simt jignita

Copresedintele PNL, Alina Gorghiu, se declara jignita de faptul ca liderii UDMR considera ca dreptul de vot, subiectul motiunii de cenzura a opozitiei, nu este o tema importanta.

"Eu nu vreau sa comentez reactiile unui vicelider sau ale unui coleg din Parlament. Eu voi discuta cu liderii UDMR si, daca domniile lor vor considera ca este o tema de sprijinit, foarte bine. Daca dansii considera ca dreptul de vot pentru romani nu este o tema importanta, eu ma simt jignita", a afirmat Gorghiu, potrivit Mediafax.

Copresedintele PNL a adaugat ca se asteapta ca un partid care se afla in opozitie, teoretic, ca UDMR, sa sustina o motiune de cenzura pe o tema foarte importanta pentru romani.

"Orice suparare trece si eu cred ca politicos este sa ai un material pe care sa-l prezinti colegilor din Parlament si in baza acelui material sa poata fi facute observatii de toti colegii din Parlament. Nu cred ca era straina cuiva din Parlamentul Romaniei ideea sau intentia PNL ca urmeaza sa depunem o motiune de cenzura. Cred ca tema este vitala pentru democratia din Romania si cred ca, indiferent cat de surprins sau mai putin surprins este cineva, nu vad cum un partid care se afla in opozitie teoretic, ca UDMR-ul, nu va sustine o motiune de cenzura pe o tema foarte importanta pentru romani", a afirmat Gorghiu.

PNL anunta motiune de cenzura, UDMR are nemultumiri

Reactia Alinei Gorghiu vine dupa ce deputatul Marton Arpad a declarat ca UDMR nu a fost consultata de PNL inaintea anuntarii datei si temei motiunii de cenzura. Viceliderul grupului UDMR din Camera s-a aratat surprins ca documentul va fi depus pe 5 iunie si ca va fi pe tema votului prin corespondenta.

PNL depune in sfarsit motiune de cenzura - cand si pe ce tema

"Daca cineva vrea sa discute cu noi in legatura cu o motiune de cenzura, nu o anunta in presa cu cateva zile inaintea depunerii ei, ci prima data discuta cu noi despre aceasta tema. N-am fost consultati, nici nu stim daca ei solicita, vor solicita sa ne raliem la aceasta initiativa de-a lor (...) nu cred ca in momentul actual faptul ca inca n-a fost votata aceasta lege a votului prin corespondenta este cea mai mare problema pentru care trebuie sa depui o motiune de cenzura.

Probabil va fi o motiune de cenzura de fatada, ca au promis ca o vor face si doresc s-o depuna (...). Pentru mine este inexplicabila aceasta alegere a tematicii", mai spune deputatul UDMR, care nu da sanse prea mari demersului liberal.

Gorghiu isi doreste sa fie liderul unui partid care face opozitie mult mai combativ

Gorghiu a mai declarat, duminica, la Alba iulia, ca si-ar dori sa fie liderul unui partid care face opozitie mult mai combativ, dar nu cu "isterie" si "limbaj agresiv", si ar vrea ca liberalii sa taxeze la nivel de administratie publica centrala si locala "toate abuzurile si toxicitatile Guvernului Ponta".

"Ce pot sa va garantez este ca noi nu vom spune despre noi, cum spune domnul Ponta, ca nu gresim niciodata, ca suntem destepti si frumosi de dimineata pana seara. Noi recunoastem cand sunt lucruri insuficient facute bine, o sa recunoastem cand avem sincope in comunicare. Va spun ca imi doresc sa fiu liderul unui partid care face opozitie mult mai combativ si la nivel central, si la nivel parlamentar, si la nivelul filialelor judetene. Mi-as dori sa taxam la nivel de administratie publica centrala si locala toate abuzurile si toxicitatile Guvernului Ponta", a afirmat Gorghiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
#Gorghiu motiune UDMR, #PNL motiune cenzura , #presedinte PNL