Gorghiu: Eu as vrea o femeie la Primaria Capitalei

Joi, 03 Decembrie 2015, ora 08:27
3512 citiri
Gorghiu: Eu as vrea o femeie la Primaria Capitalei
Foto: Arhiva Ziare.com

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, miercuri, ca PNL va discuta saptamana viitoare rezultatele sondajului privind candidatii la Primaria Capitalei, afirmand ca daca este nevoie vor fi testati si candidati din afara partidului si ca, personal, ar vrea sa vada o femeie la Primaria Generala.

"Sondajul este finalizat, va fi o discutie pe baza acestui sondaj foarte curand, saptamana viitoare, o analiza, o interpretare si vom decide atunci. Daca concluzia va fi ca merita sa mai testam si alte persoane din cadrul partidului sau din afara partidului, nu vom avea niciun fel de ezitare sa o propun", a declarat copresedintele PNL Alina Gorghiu, intr-o emisiune la B1 TV.

Copresedintele PNL a afirmat ca s-a avasat propunerea ca din componenta comisiei care va analiza candidaturile pentru alegerile locale sa faca parte si un ONG de la nivel judetean si central.

"S-a avansat, astazi, o propunere ca in componenta acelei comisii sa intre si o structura ONG-ista de la nivel judetean si la nivel central. Vom vedea in ce directie ne orientam si cum se va face aceasta documentare si analiza", a spus Gorghiu.

Alina Gorghiu a infirmat posibilitatea ca PNL sa il sustina pe Catalin Predoiu in cursa pentru Primaria Capitalei, afirmand ca acesta nu si-a exprimat intentia de a candida. "Catalin Predoiu nu si-a manifestat intentia de a candida la Primaria Capitalei. (...) Nu este pe vrute, este pe castigate. Eu il apreciez foarte mult pe Catalin Predoiu, dar ce vreau eu s-ar putea sa nu corespunda cu optiunile electoratului", a spus copresedintele PNL.

Alina Gorghiu a mai spus ca, personal, ar vrea o femeie la primaria Capitalei. "Eu as vrea, de exemplu, o femeie la primaria Capitalei. Mi-as dori foarte tare sa vad ca principiul reprezentativitatii in politica este respectat", a spus Gorghiu.

Copresedintele PNL a mai afirmat ca este de nejustificat un procent de 11% femei in Parlamentul Romaniei, in conditiile in care teme precum educatia, sanatatea, violenta domestica sunt "prost legiferate tocmai pentru ca oameni care stiu acest subiect - femeile - care teoretic ar reprezenta 52% din electorat" nu fac parte din Parlament.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marti, ca senatorul si vicepresedintele partidului Gabriela Firea poate fi "o varianta foarte buna" pentru Primaria Generala a Capitalei, insa social-democratii nu au luat, pana in acest moment, o decizie.

Prezent intr-o emisiune la postul Romania TV, Liviu Dragnea a fost intrebat daca Gabriela Firea este propunerea PSD pentru o candidatura la Primaria Capitalei, liderul social-democrat raspunzand ca "inca nu". "Dar Gabi Firea poate fi o varianta foarte buna", a completat presedintele PSD.

Dragnea confirma: Gabriela Firea ar putea fi candidatul PSD la Primaria Capitalei

In PNL, unul dintre putinii candidati femei care si-au anuntat clar intentia de a intra in competitie este Diana Tusa, fost deputat PNL, care vizeaza Primaria Sectorului 1.

In presa a fost vehiculat si numele Alinei Gorghiu pentru o candidatura la Primaria Generala a Muncipiului Bucuresti, insa copresedintele PNL a declarat, in luna septembrie, ca nu va face acest pas.

Pe de alta parte, in randul liberalilor, europarlamentarul PNL Cristian Busoi anuntat, in luna iulie, ca se va inscrie in competitia interna a PNL pentru desemnarea candidatului la Primaria Capitalei, spunand ca isi doreste sa propuna "politici publice dupa modelul oferit Romaniei de presedintele Klaus Iohannis". Un alt nume vehiculat in interiorul partidului a fost cel al vicepresedintelui Camerei Deputatilor, Ludovic Orban, laudat inclusiv de Alina Gorghiu, care il considera o varianta buna pentru primaria Capitalei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#Alina Gorghiu candidat PNL Primarie, #Alina Gorghiu Primaria Capitalei , #presedinte PNL
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Si eu as vrea o femeie la Primaria Capitalei,