Gorghiu isi anunta demisia de la sefia PNL daca liberalii nu castiga alegerile. Iohannis: Nu am aceasta pretentie (Video)

Vineri, 21 Octombrie 2016, ora 16:47
3275 citiri
Gorghiu isi anunta demisia de la sefia PNL daca liberalii nu castiga alegerile. Iohannis: Nu am aceasta pretentie (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele PNL, Alina Gorghiu, a anuntat, vineri, ca va demisiona de la conducerea partidului, daca liberalii nu vor reusi sa adune in jurul lor o majoritate parlamentara care sa propuna viitorul premier, dupa alegerile din 11 decembrie.

In scurt timp a venit si o replica a presedintelui Klaus Iohannis, care a spus ca nu are aceasta "pretentie", dar ca afirmatia Alinei Gorghiu este corecta.

"Imi asum sa demisionez daca PNL nu va fi cel in jurul caruia se va constitui o majoritate parlamentara care sa dea premierul Romaniei", a declarat sefa liberalilor, vineri, la Timisoara, intr-o conferinta de presa, potrivit News.ro.

Gorghiu a precizat ca e greu de spus in acest moment care vor fi aliatii PNL, pentru ca nu poate fi prevazut, pe baza sondajelor actuale, ce partide vor depasi pragul electoral de 5%.

Referitor la sustinerea liberalilor pentru Dacian Ciolos ca viitor premier, Alina Gorghiu a punctat ca PNL si seful Executivului trebuie sa-si armonizeze programele de guvernare.

"Un candidat sustinut de catre PNL trebuie sa tina cont de programul de guvernare al PNL (...). Luni, dupa validarea listelor (cu candidatii la alegerile parlamentare - n. red.) vom avea niste concluzii legate de prioritatile PNL din programul de guvernare care sa faca punte cu Platforma lui Dacian Ciolos", a explicat liderul liberal.

Ciolos a lansat Platforma #Romania 100: Iata cele zece principii de guvernare (Video)

Gorghiu, despre platforma lansata de Ciolos: PNL isi va aduce contributia la acest proiect

Ulterior, presedintele Klaus Iohannis a fost intrebat, intr-o conferinta sustinuta dupa Consiliul European, ce parere are in legatura cu declaratiile Alinei Gorghiu.

"Eu nu am aceasta pretentie, dar afirmatia este corecta", a aratat seful statului.

Rugat sa spuna cum i se pare faptul ca PNL, ca partid istoric, nu are candidat la functia de premier, Iohannis a precizat ca nu vede nicio problema cu asta.

"Nu mi se pare nicio problema, cum nici PSD nu are, nici altii nu au. Aceste alegeri sunt parlamentare, nu guvernamentale. Nu se alege guvernul (...).

Ca partid istoric trebuie sa tii deschise 'all opttions' - toate optiunile - dupa alegeri, cand stii de ce instrumente dispui ca sa alegi cea mai buna cale. E recomandabil si partidelor neistorice: sa te duci in negocieri cu asteptari realiste", a explicat liderul de la Palatul Cotroceni.

Iohannis, despre viitorul premier: Sigur ca Ciolos e o varianta buna. Nu ma intereseaza deloc daca e membru de partid

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#Alina Gorghiu demisie PNL, #Gorghiu demisie PNL premier, #Gorghiu demisie PNL Iohannis , #presedinte PNL