Gorghiu, mesaj pentru Putere: Sa nu stea ca oile in banci; daca pica motiunea, ma astept la o mineriada parlamentara

Joi, 11 Iunie 2015, ora 21:56
6774 citiri
Gorghiu, mesaj pentru Putere: Sa nu stea ca oile in banci; daca pica motiunea, ma astept la o mineriada parlamentara
Foto: Digi 24

Copresedintele PNL, Alina Gorghiu, spune ca principalul scop al motiunii de cenzura de vineri nu este neaparat un viitor guvern al liberalilor, aratand insa de ce, in opinia sa, ar trebui ca actualul premier sa fie indepartat.

"O motiune de cenzura nu inseamna neaparat un guvern al PNL", a declarat deputatul PNL, joi seara, intr-o emisiune la Digi 24, cu cateva ore inainte de votul pe motiunea de cenzura a liberalilor.

Aceasta explica de ce considera ca prim-ministrul Victor Ponta trebuie sa fie schimbat, prin motiunea de cenzura.

"Un premier suspectat de coruptie este in fruntea Guvernului, se asaza la masa cu investitorii mici si mijlocii din Romania - o pacaleala. Se va aseza cu institutii de control in Romania, le va spune cum sa diminueze evaziunea fiscala, in conditile in care e supectat de evaziune fiscala", mai declara Alina Gorghiu.

Cine voteaza vineri motiunea de cenzura - surprize din PSD, independentii - de partea liberalilor

Deputatul spune, insa, ca nu este dispusa sa negocieze vreo functie intr-un eventual viitor Guvern liberal.

"N-am sa vand pentru un vot nicio functie in viitorul Guvern, nu voi negocia nicio functie guvernamentala cu nimeni dintre cei aflati in majoritatea de la putere. Daca vor considera ca tema votului prin corespondenta este una importanta si ca ideea de credibilitate a Romaniei fara Ponta merita sa fie cap de afis maine, ii astept alaturi de mine. Dar este optiunea lor directia catre care vor sa duca Romania", a precizat copresedintele PNL.

Gorghiu recunoaste ca, daca Guvernul nu cade in urma motiunii de cenzura, "ma astept la o mineriada parlamentara, in ideea modificarii Codurilor Penale, ma astept la o mineriada parlamentara si sa se modifice legislatia penala".

Copresedintele PNL recunoaste insa ca asteptarile sale pentru motiunea de cenzura de vineri sunt mari, indreptandu-le mai ales catre parlamentarii Puterii.

"Am sperante mari ca maine parlamentarii vor pricepe ca aceasta motiune este prilejul sa arate ca dispretul si abuzul PSD fata de dreptul de vot este momentul sa inceteze. Este o dilema a celor de la PSD si UNPR daca sa stea sau nu in banca, sunt cativa care refuza sa aiba statutul de oi.

PSD se va abtine de la vot la motiunea de cenzura impotriva Guvernului

Acum 4 ani, Victor Ponta facea un apel la parlamentarii Puterii de atunci, care refuzau sa voteze, si le spunea sa nu mai stea ca oile in staul. E ironic ca Opozitia sa vorbeasca despre dreptul de vot iar tu, de la putere, sa stai in bancuta, cuminte, fara sa poti sa votezi, pro sau contra", mai sustine Alina Gorghiu.

Aceasta isi exprima insa speranta ca numarul de voturi in favoarea motiunii sa fie unul suficient pentru ca aceasta sa treaca: "Am incredere ca parlamentarii din arcul guvernamental pot sa fie responsabili si fac apel la buna credinta a lor care inteleg demersul nostru".

In plus, deputatul PNL spune ca nu il vede pe Victor Ponta "departe de un dictator".

"Uraste dreptul la opinie, impiedica exercitarea dreptului de vot, cearta Opozitia pentru ca indrazneste sa organizeze proteste si ne ameninta cu procese penale. Victor Ponta e istorie si stie asta. Apeleaza la cele mai nedemoratice gesturi, tocmai pentru ca stie lucrul asta.

(...) Pot sa piarda puterea, dar sa castieg respectul romanilor. Pot sa piarda premierul, dar pot sa si recastige partidul. (...) Nu ma preocupa in principal soarta PSD, dar e necesar sa se inteleaga ca acest partid trebuie sa si vada de treaba lui fara Victor Ponta la parghiile de putere", a mai spus copresedintele PNL.

Parlamentul dezbate vineri motiunea de cenzura. Care sunt sansele de reusita?

Presedintele Consiliului National al PSD, Rovana Plumb, a anuntat ca parlamentarii social-democrati vor fi prezenti, vineri, la motiunea de cenzura, dar nu vor vota. Nu toti parlamentarii PSD se abtin de la vot, la motiunea de cenzura de vineri, iar voturi vor veni si din partea unor parlamentari independenti. Nu mai putin de sapte astfel de parlamentari au anuntat deja, de joi, ca vor vota pentru motiunea de cenzura. Chiar si asa, insa, PNL are nevoie de inca aproape 100 de voturi, care ar trebui sa vina, pe langa neafiliati sau cei de la UDMR, si de la cei din majoritatea aflata la putere.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Gorghiu motiune de cenzura, #Gorghiu mineriada parlamentara, #PNL motiune de cenzura, #vot motiune de cenzura , #presedinte PNL