Gorghiu nu crede ca se mai poate reforma Constitutia cu PSD si aminteste de prezidentiale

Joi, 30 Aprilie 2015, ora 21:40
3308 citiri
Gorghiu nu crede ca se mai poate reforma Constitutia cu PSD si aminteste de prezidentiale

Co-presedintele PNL Alina Gorghiu a anuntat, joi seara, la evenimentul "Constitutia Liberala", organizat de TNL, ca Victor Ponta si PSD nu mai pot fi parteneri ai PNL-ului in realizarea reformei constitutionale, intrucat un dialog constructiv cu PSD-ul nu mai este posibil, astazi.

Co-presedintele PNL a declarat in cadrul evenimentului ca revizuirea Constitutiei este cea mai importanta reforma, pentru ca este esenta contractului social dintre cetateni si stat.

"Din punct de vedere al respectului institutiilor statului pentru drepturile constitutionale ale romanilor, am inregistrat un recul extrem de periculos in ultimul an. Momentul cel mai grav s-a inregistrat la alegerile prezidentiale din noiembrie 2014 cand, in mod deliberat, guvernul condus de Victor Ponta a ingradit dreptul elementar al cetatenilor romani din afara granitelor de a vota. Impiedicarea voita de catre un guvern a propriilor cetateni sa-si exercite dreptul la vot este fara precedent pentru o tara a Uniunii Europene", a mai afirmat Gorghiu.

Ponta face apel la intelepciune in revizuirea Constitutiei: Este o bataie de joc

In opinia acesteia, "gravitatea situatiei din noiembrie 2014 are puternice semnificatii constitutionale: prin vointa unui om si a unui partid aflat la guvernare, anumite institutii ale statului au fost deturnate de la scopul lor firesc de a-i sluji pe cetateni".

"La alegerile din noiembrie 2014, Victor Ponta si PSD au pus statul contra propriilor cetateni iar acest fapt, stimati colegi, nu este numai neconstitutional, ci lezeaza profund esenta democratiei!", a declarat Alina Gorghiu.

Ea a tinut sa anunte ca PSD-ul si Victor Ponta nu mai pot fi partenerii PNL-ului in revizuirea legii fundamentale. "Afirm raspicat ca Victor Ponta si PSD nu ne mai pot fi parteneri in realizarea reformei constitutionale", a afirmat Alina Gorghiu.

"Este adevarat ca acest fapt va implica o anumita intarziere pentru ca o reforma de acest gen implica un larg consens in societate dar, mai ales, intre fortele politice. Revizuirea Constitutiei ar insemna in primul rand un dialog constructiv cu PSD dar, acest lucru se pare ca nu mai este pur si simplu posibil astazi.

Nu putem reforma Constitutia cu oameni care, profitand e faptul ca sunt la putere, au incercat sa puna institutiile statului impotriva propriilor cetateni, au incalcat drepturile cetatenilor sau au legalizat, in mod neconstitutional, traseismul politic. PSD poate redeveni un actor credibil in procesul de revizuire a Constitutiei daca va aduce la masa dialogului lideri noi, necompromisi in actiuni antidemocratice", a mentionat copresedintele PNL.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Alina Gorghiu reforma Constitutie, #Gorghiu reforma Constitutie PSD, #Gorghiu reforma constitutionala , #presedinte PNL
Comentarii