Gorghiu recunoaste ca sunt tensiuni in PNL: Evident ca merge greu

Miercuri, 19 Octombrie 2016, ora 10:12
2974 citiri
Gorghiu recunoaste ca sunt tensiuni in PNL: Evident ca merge greu
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele PNL, Alina Gorghiu, spune ca exista "tensiuni" in partidul pe care il conduce, in privinta formarii listelor pentru alegerile din 11 decembrie. Gorghiu a dezvaluit ca unii parlamentari cred ca ar merita inca un loc in viitorul Legislativ.

"Evident ca merge greu, pentru ca vorbim (...) despre un Parlament cu numar de parlamentari redus. Din start, pierzand un numar de locuri de parlamentari, cativa parlamentari, un numar mai mare sau mai mic din fiecare partid politic, nu se vor regasi pe listele din 11 decembrie, pe listele eligibile, din nou, in Parlament.

Si atunci evident ca sunt tensiuni, sunt oameni care cred ca ar merita inca un loc, sunt oameni care opteaza de acum si spun 'Da, fac pasul lateral din Parlamentul Romaniei si ma gandesc ca Partidul National Liberal va avea candva nevoie de expertiza mea intr-o pozitie executiva'", a declarat Gorghiu, marti seara, la B1 TV.

Ea a amintit ca "ultimul cuvant" in privinta listelor il va avea Biroul Politic National. "Joi vom valida o mare parte dintre listele judetene", a adaugat Gorghiu.

Presedintele PNL a vorbit si despre finantarea campaniilor electorale, precizand ca exista un barem mic fata de sumele pe care partidele le investeau anterior.

In opinia sa, campania pentru parlamentare va fi "mult mai putin costisitoare si mult mai transparenta" decat in trecut.

"Asta este partea buna, suntem feriti de belele. Insa cred ca in viitor va trebui sa lucram la un lucru, care pe buna dreptate ni se reproseaza de partidele mici sau de candidati independenti. Numarul de semnaturi este prohibitiv. Sunt partide mici care trebuie sa stranga acel numar mare de semnaturi, 200.000 de semnaturi, si ar trebui sa renuntam la acest prag", a sustinut ea.

Intrebata cum va proceda PNL pentru a asigura guvernarea dupa alegerile parlamentare si cum se va face repartizarea ministrilor in noul Guvern, Gorghiu a spus ca formatiunea politica pe care o conduce nu va face alianta cu PSD.

"Se va face printr-o negociere asa cum e firesc sa existe in politica (...) Certitudinea este ca (...) nu vom face alianta cu PSD la guvernare", a spus Gorghiu.

#Alina Gorghiu tensiuni PNL, #Alina Gorghiu alegeri parlamentare , #presedinte PNL