Pensiile speciale ale alesilor, neconstitutionale: Gorghiu, bucuroasa ca CCR pune punct pupulismului PSD

Miercuri, 20 Ianuarie 2016, ora 15:07
3313 citiri
Pensiile speciale ale alesilor, neconstitutionale: Gorghiu, bucuroasa ca CCR pune punct pupulismului PSD
Foto: Arhiva Ziare.com

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a comentat, miercuri, faptul ca judecatorii CCR au declarat neconstitutionala legea pensiilor speciale pentru primari si alti alesi locali, spunand ca "acest precedent poate fi unul extrem de bun si de benefic".

"Este raspunsul la o solicitare pe care o anticipam. Anticipam acest raspuns pentru ca la nivel parlamentar, la nivel public, PNL a tot spus ca nu are cum sa se justifice din punct de vedere constitutional un privilegiu, motiv pentru care vedeti astazi aceasta decizie. Sunt convinsa ca acest precedent poate fi unul extrem de bun si de benefic", a declarat Alina Gorghiu, intr-o interventie telefonica la B1 TV.

Gorghiu a aratat ca in Parlament exista mai multe initiativa legislative ale PSD legate de pensii speciale pentru diverse categori, iar decizia CCR de miercuri va usura foarte mult misiunea Legislativului in 2016.

"Aceasta decizie va fi interesant cum va fi motivata. La momentul acesta, in Parlament, PSD a depus mai multe initiative legate de pensii speciale pentru diverse categorii din Romania. M-as bucura sa vad ca la inceput de 2016, prin aceasta decizie vom pune punct populismului si ideii de privilegiu in Romania. (...)

Noi ne-am opus acestei legi, dupa ce s-a intors in Parlament, decizia noastra a fost foarte ferma, am votat impotriva. (...) Sesizarea la CCR a facut-o Guvernul, invocand niste lucruri care mie mi se par corecte din perspectiva Executivului si anume ca nu a fost indicata sursa de finantare pe acest proiect. Se va putea folosi decizia in toate proiectele si cred ca va usura foarte mult misiunea Parlamentului in 2016 sau cel putin a noastra, ca Opozitie", a explicat sefa liberalilor.

Comentariile Alinei Gorghiu vin dupa ce magistratii CCR au deci, in unanimitate, ca pensiile speciale ale alesilor locali - primari, viceprimari, presedinti si vicepresedinti de consilii judetene - sunt neconstitutionale.

CCR a decis: Fara pensii speciale pentru primari si alti alesi locali

Legea a fost adoptata la finele anului trecut, insa nu intrase inca in vigoare, ea fiind atacata la Curtea Constitutionala de Guvernul Romaniei. Decizia Curtii, care nu a fost inca facuta publica, urmeaza sa fie inaintata Guvernului. Legea se va intoarce in Parlament si trebuie pusa in acord cu decizia magistratilor in cel mult 45 de zile.

Pensiile speciale pentru alesii locali, contestate de Guvern la Curtea Constitutionala

CCR discuta pensiile speciale de care ar beneficia si fostii secretari de partid din regimul Ceausescu

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#Gorghiu pensii alesi CCR, #Gorghiu pensii speciale , #presedinte PNL