PNL cere sesiune parlamentara extraordinara, in august, pentru votul prin corespondenta

Marti, 14 Iulie 2015, ora 15:10
2929 citiri
PNL cere sesiune parlamentara extraordinara, in august, pentru votul prin corespondenta
Foto: B1TV

PNL continua sa solicite demisia premierului Victor Ponta, inculpat oficial de DNA, si, in plus, cere convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare, pentru luna august, pentru adoptarea legii votului prin corespondenta.

"Deblocarea situatiei poate fi facuta printr-un gest: demisia de onoare. Noi, cei din PNL, nu am obosit sa credem ca este cea mai sanatoasa solutie pentru iesirea din aceasta criza politica", a declarat, marti, co-presedintele PNL Alina Gorghiu, in cadrul unei conferinte de presa.

Victor Ponta, inculpat oficial in dosarul lui Sova - DNA i-a pus sechestru pe avere

Deputatul PNL a mai precizat ca Opozitia cere convoarea unei sesiuni extraordinare in luna august, in care sa se adopte legea votului prin corespondenta, precizand ca "acest drept fundamental trebuie recunoscut celor din diaspora" si reamintind ca, potrivit unei decizii a Curtii Constitutionale, legea va putea fi aplicata la alegerile de anul viitor cu conditia ca ea sa fie adoptata cu cel putin un an inainte de scrutin.

"Noi ne-am angajat alaturi de cei din PSD, UNPR si celelalte partide politice sa sustinem acest vot prin corespondenta", a mai declarat Gorghiu, reamintind consultarile care au avut loc la Cotroceni, cu presedintele Iohannis.

Totodata, Parlamentul este asteptat sa dea un raspuns cererii de reexaminare a legii pensiilor parlamentarilor, Alina Gorghiu declarand ca liberalii vot vota impotriva.

Iohannis cere reexaminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor

Pe de alta parte, PNL cere ministrului Educatiei explicatii publice legate de "discrepanta foarte mare" intre notele obtinute dupa corectare si cere obtinute dupa constestatii la evaluarea nationala si la Bacalaureat.

La randul sau, co-presedintele PNL Vasile Blaga a cerut si el demisia premierului Ponta.

"Orice demnitar, cu atat mai mult prim ministru, in orice tara democratica europeana si-ar fi dat demisia. Ar fi fost un gest de onoare, de curaj. Pe dansul il intereseaza sa stea cat mai mult in Palatul Victoria. Spune ca e sustinut de coalitie, dar nu il sustin pe dansul, ei se sustin pe ei", a declarat Vasile Blaga, reamintind problemele in justitie ale altor lideri din coalitia guvernamentala si mentionandu-l pe Calin Popescu Tariceanu.

Pe de alta parte, prim-vicepresedintele Catalin Predoiu, premierul desemnat al PNL, a subliniat faptul ca sub guvernarea Ponta "a crescut datoria publica guvernamentala cu 15 mld de euro".

"Aceasta imprejurare, combinata cu politica premierului Ponta de a opri investitiile publice in economie, a amorsat o bomba care poate zdruncina economia romaneasca", a mai subliniat acesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Gorghiu demisie Ponta, #Gorghiu sesiune extraordinara vot corespondenta , #presedinte PNL