PNL nu vrea dialog cu Ponta: Consensul la care face apel exista doar pe vremea lui Ceausescu

Luni, 19 Ianuarie 2015, ora 18:12
3172 citiri
PNL nu vrea dialog cu Ponta: Consensul la care face apel exista doar pe vremea lui Ceausescu

PNL nu va participa la consultarile propuse de premierul Victor Ponta pe teme importante pentru Romania, cum ar fi revizuirea Constitutiei sau sistemul electoral, a anuntat copresedintele liberal Alina Gorghiu.

Ea a precizat, intr-un comunicat de presa, ca presedintele Klaus Iohannis are rolul de mediator intre partide, nu Victor Ponta.

"Asa cum am mai declarat, in nenumarate randuri, fara a fi auziti si de presedintele PSD, dl Victor Ponta a gresit inca o data adresantul. Dl Ponta nu este presedintele Romaniei pentru a se erija in mediator, nu poate fi si presedinte de partid si mediator si prim-ministru si deputat.

Singura institutie care poate asigura o mediere intre partide, pe diverse teme, este presedintele Romaniei. Dl Victor Ponta incearca sa se substituie nu doar presedintelui Romaniei, ci si Parlamentului", a explicat Gorghiu, adaugand ca exista deja o "Comisie de cod electoral care functioneaza".

Pactul pentru autostrazi, menit sa faca PNL complice la jaf

Alina Gorghiu a vorbit si despre pactul propus de Ponta pentru autostrazi si a subliniat ca infrastructura rutiera este "un atribut a Executivului".

Ponta vrea pact politic si pentru autostrazi: Daca nu, nu are rost sa ne apucam de treaba (Video)

"Constatam ca dl Ponta vrea sa fie si presedinte si supralegiuitor, dar nu poate fi premier, singura functie pe care o ocupa, in acest moment. Constructia autostrazilor este un atribut al Executivului. Adevaratul motiv pentru care dl Ponta doreste sa se consulte cu opozitia, in privinta autostrazilor, este sa faca PNL complice la jaful care se prefigureaza in cazul autostrazii Comarnic-Brasov, care are unul dintre cele mai mari costuri de constructie per kilometru din intreaga lume", a mentionat ea.

Liderul liberal a mai spus ca "problemele interne ale PSD nu trebuie exportate la nivelul societatii".

"Daca dl Ponta nu mai gaseste suport in interiorul partidului pentru a lua decizii, calea corecta este inaintarea demisiei, nu asumarea unor noi atributii constitutionale, pe care, repetam, nu le detine. Ne-am fi dorit de exemplu mai mult dialog atunci cand dl Ponta a legiferat prin Ordonanta de urgenta traseismul politic, atunci cand a ingradit dreptul la vot al diasporei sau cand da ordonante de urgenta in interes propriu, de grup ori de partid", a notat Gorghiu.

Copresedintele PNL a mai precizat ca aparenta deschidere a prim-ministrului pentru dialog arata, de fapt, "cat de nedemocratic gandeste dl Victor Ponta".

"Sub pretextul dialogului se ascunde, de fapt, dorinta de a ocoli Constitutia si de a suprima rolul institutiilor in stat. Consensul la care face apel dl Ponta, zi de zi, exista doar pe vremea lui Ceausescu, atunci cand Parlamentul si Guvernul erau subordonate secretarului general al PCR.

Dialogul este bun si dorim sa-l realizam, sub autoritatea presedintelui, dar Parlamentul trebuie sa functioneze in continuare. La randul sau, Guvernul trebuie sa ia decizii, nu sa astepte dezbaterile politice intre partide. Executivul condus de dl Victor Ponta trebuie sa organizeze, de exemplu, alegerile partiale, acolo unde au fost vacantate functii publice si comunitatile nu mai au reprezentanti", a incheiat Alina Gorghiu.

Ponta vrea consultari pe cinci teme esentiale

Victor Ponta a anuntat, luni, la inceputul sedintei Biroului Politic National al PSD, ca isi doreste consultari atat cu partidele din coalitia de guvernamant, dar si cu cele din Opozitie, pe principalele teme care se afla in aceasta perioada pe agenda publica.

Ponta vrea consultari cu toata Opozitia - teme cruciale pentru Romania (Video)

Ponta asteapta raspuns de la Blaga si Gorghiu: Nu e o actiune contra lui Iohannis, ci dimpotriva

Astfel, Ponta vrea sa discute despre revizuirea Constitutiei, sistemul electoral, masterplanul pe transporturi si siguranta nationala, dar si controversata lege Big Brother.

Totodata, premierul vrea sa fie luata in discutie si o eventuala criza economica, pe fondul cresterii francului elvetian. In acest sens, Ponta a informat ca va trimite o scrisoare in primul rand conducerii PNL pentru a initia aceste consultari.

D.T.

Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că deschiderea noului terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara este dovada că România ştie să materializeze proiecte concrete...
#PNL refuza dialog Ponta, #PNL consultari Ponta, #Ponta Ceausescu acord , #presedinte PNL
Comentarii