PNL propune alegeri anticipate: Apel la parlamentarii "de buna credinta" din coalitie

Miercuri, 10 Iunie 2015, ora 19:02
3981 citiri
PNL propune alegeri anticipate: Apel la parlamentarii "de buna credinta" din coalitie

PNL propune "resetarea" scenei politice prin organizarea de alegeri anticipate, a declarat, miercuri, copresedintele PNL Alina Gorghiu.

"Propunerea pe care noi o inaintam astazi si pe care vrem sa o agreem si sa o discutam cu toti liderii de partide politice parlamentare este aceea de resetare a scenei politice prin organizarea alegerilor anticipate", a spus Gorghiu, anuntand ca Biroul Politic National al PNL a adoptat o rezolutie in acest sens.

Ea a sustinut ca premierul Victor Ponta trebuie sa demisioneze din functie.

PNL cere demisia lui Victor Ponta si propune alegeri anticipate (Video)

"Pornind de la premisa ca Romania se afunda, in aceste zile, in cea mai mare criza politica din ultimii 25 de ani si tinand cont de faptul ca nu avem doar un Guvern incompetent si incapabil sa ia deciziile necesare pentru o buna guvernare, ci si un Guvern cu probleme majore, care are in frunte un premier suspectat de fapte de coruptie de catre DNA, consideram ca singura solutie care se impune este demisia acestui premier, evident ca trebuie sa demisioneze intregul Cabinet care este confruntat cu o criza de credibilitate majora", a afirmat liderul PNL.

Potrivit rezolutiei, PNL considera ca schimbarea premierului nu este suficienta pentru bunul mers al Romaniei si al guvernarii, pe motiv ca PSD este intr-o "profunda criza morala, avand ca unica preocupare apararea politicienilor suspecti de fapte de coruptie si obstructionarea Justitiei".

"PNL considera ca singura solutie cinstita, transparenta si fireasca de iesire din criza politica este intoarcerea la urne: alegerile anticipate. Romanii, prin votul lor, vor da solutia corecta, al carei prim pas a fost facut la alegerile din 16 noiembrie", se arata in document.

Ar trebui sa demisioneze Victor Ponta?

Potrivit rezolutiei liberalilor, "mentalitatea PSD a blocat investitiile publice, suprimand sansele unei evolutii economice sanatoase, iar mentalitatea PSD inseamna 7 miliarde de euro pierdute din fonduri europene pe exercitiul bugetar 2007-2013 si lipsa unei strategii clare pentru accesarea banilor pe exercitiul bugetar 2014-2020".

"Epoca PSD este epoca in care Opozitia este amenintata de ministrul Justitiei insusi cu dosare penale pentru dreptul fundamental de a protesta legal. Este epoca in care baronii si parlamentarii pesedisti fac scut in jurul premierului suspect de fapte de coruptie", se mai spune in document.

PNL face un apel la toate fortele politice din Parlamentul Romaniei pentru realizarea unui consens politic in vederea pregatirii alegerilor parlamentare anticipate, aratandu-se ca acest lucru presupune adoptarea cu celeritate a legii alegerilor generale si a legii votului prin corespondenta.

"Reconfigurarea clasei politice in ansamblu, reconfirmata de votul romanilor, reprezinta un nou inceput in vederea depasirii unei crize politice profunde, care risca sa intoarca Romania intr-un trecut de care am incercat sa ne desprindem, cu mari eforturi, timp de 25 de ani. PNL considera ca acum este momentul ca fortele politice responsabile din Parlament sa demonstreze romanilor ca sunt capabile sa ia o decizie prin care cetateanul sa fie pe primul loc si, ca in orice democratie sanatoasa, cetateanul sa fie cel care decide viitorul Romaniei, la urne", conchid liberalii.

Citeste si:
Întâlnire de lucru la Guvern pe tema prețului gigacaloriei și a preluării ELCEN
Întâlnire de lucru la Guvern pe tema prețului gigacaloriei și a preluării ELCEN
Costul termoficării, dar şi intenţia Primăriei Capitalei de a prelua ELCEN se numără printre subiectele care urmează să fie abordate, vineri, în cadrul întâlnirii de lucru anunţată la...
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) Marian Neacșu a fost numit de către PSD, partid din care a făcut parte timp de 20 de ani, în postul de...