PNL sustine majorarea bugetului Apararii: O investitie in securitate

Luni, 12 Ianuarie 2015, ora 12:34
2256 citiri
PNL sustine majorarea bugetului Apararii: O investitie in securitate
Foto: B1TV

Presedintele PNL, Alina Gorghiu, si prim-vicepresedintele Catalin Predoiu, au prezentat concluziile consultarilor avute luni la Palatul Cotroceni cu presedintele Klaus Iohannis, subliniind faptul ca este nevoie de suplimentarea bugetului Apararii, fiind vorba despre o investitie in securitate.

Liderul PNL a afirmat ca acordul care urmeaza sa fie semnat de toate partidele parlamentare este "un acord pe deplin justificat", el reprezentand "punerea in opera a tuturor angajamentelor din momentul aderarii la NATO, o investitie in securitate nationala si o investitie in securitatea fiecarui cetatean".

"Prin semnarea acestui acord, Romania da un semn de maturitate, de responsabilitate, asumandu-si prin consens o promisiune pe care a luat-o in calitate de tara membra NATO", a declarat Alina Gorghiu.

Iohannis, consultari cu partidele: LIVE

La randul sau, Catalin Predoiu a subliniat importanta semnarii acestui pact de catre partide.

"Salutam initiativa presedintelui pentru semnarea unui acord politic intre partide pentru consolidarea bugetului apararii, alinierea la cuantumul de 2% din buget pe o perioada lunga de timp, asa cum ne-am angajat la summitul NATO din Tara Galilor, in septembrie 2014. E o garantie in plus pentru ca guvernul Ponta sa isi respecte angajamentele luate in programul de guvernare", a afirmat Catalin Predoiu.

Intrebati cand se va semna acordul, Catalin Predoiu a raspuns: "Administratia prezidentiala va comunica acest lucru".

De asemenea, intrebati daca el se va concretiza intr-un proiect de lege, cei doi lideri liberali au precizat ca "nu s-a discutat despre o astfel de dezvoltare".

"Cand va veni randul sa o facem si in scris o vom face si veti sti", a conchis Alina Gorghiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#Gorghiu acord buget Aparare, #Gorghiu Predoiu consultari Iohannis Aparare , #presedinte PNL