PNL, ultimatum pentru Guvernul Ponta: Alegeri partiale sau judecata (Video)

Vineri, 23 Ianuarie 2015, ora 19:52
9435 citiri
PNL, ultimatum pentru Guvernul Ponta: Alegeri partiale sau judecata (Video)

Presedintele PNL, Alina Gorghiu, a transmis ca formatiunea pe care o conduce a cerut alegeri locale si parlamentare locale, dand astfel un ultimatum Guvernului Ponta.

Deputatul PNL a spus, dupa o sedinta a Biroului Politic organizata la Iasi, ca trebuie organizate alegeri partiale pentru functiile vacante de primar si de presedinte de consiliu judetean.

In plus, Alina Gorghiu a dat un ultimatum de o saptamana pentru organizarea alegerilor, altfel PNL va actiona guvernul in instanta: "Solicitam Guvernului sa organizeze alegerile partiale, in caz contrar vom actiona Guvernul in judecata. Dam Guvernului o saptamana ca sa fie organizata documentatia".

In acest caz, PNL a adoptat o rezolutie cerand astfel Executivului organizarea de alegeri partiale pentru cele 18 primarii, cinci circumscriptii parlamentare si un consiliu judetean, unde deja a fost depasit termenul legal de 90 de zile in care ar fi trebuit organizate alegerile.

De asemenea, liderii liberali sustin ca Guvernul amana organizarea alegerilor de teama PSD de a le pierde, dar si ca "alegerile, dreptul la vot si legea nu pot fi negociate".

Guvernul, acuzat ca a incalcat legea: Multe mandate sunt vacante, dar nu au fost organizate alegeri partiale

Peste 30 de mandate de alesi locali si parlamentari sunt vacante de mai mult timp din diverse motive, dar Guvernul Ponta nu a organizat alegeri partiale in termenul de 90 de zile prevazut de lege.

Mai exact, este vorba despre 26 de mandate de primar, 6 mandate de parlamentar si 3 mandate de presedinte de consiliu judetean, la care se adauga 2 consilii locale dizolvate.

Gorghiu: Ponta sa-si bea cafeaua de la sediul PSD din Kiseleff

De asemenea, presedintele PNL a subliniat, vineri, ca formatiunea "are peste 40 la suta din sondaje", dar ca este "foarte mult de lucru cu electoratul de dreapta".

"Ne dorim ca Victor Ponta sa inteleaga ca trebuie sa plece de la guvernare, iar daca nu intelege acest lucru, il vom ajuta sa inteleaga ca, pentru Romania, este necesar sa-si bea cafeaua de la sediul PSD din Kiseleff", a adaugat Alina Gorghiu.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#PNL ultimatum Guvern Ponta, #PNL alegeri partiale, #alegeri locale partiale, #alegeri parlamentare partiale, #Alina Gorghiu declaratii Ponta, #Gorghiu PNL guvernare , #presedinte PNL