Scandalul dezinfectantilor - Gorghiu ii acuza pe Ponta, Dragnea si Tariceanu: Au fost ticalosi

Duminica, 22 Mai 2016, ora 13:46
3813 citiri
Scandalul dezinfectantilor - Gorghiu ii acuza pe Ponta, Dragnea si Tariceanu: Au fost ticalosi
Foto: Arhiva Ziare.com

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a sustinut, duminica, ca Victor Ponta, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu au fost nepasatori, in timpul guvernarii lor, fata de infectiile nosocomiale din spitale si i-a acuzat ca au fost "nepasatori" si "ticalosi"

Liderul PNL a comentat, duminica, datele Ministerului Sanatatii privind infectiile nosocomiale inregistrate in ultimii cinci ani si a sustinut Victor Ponta, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu aveau puterea de a schimba ceva in timpul guvernarii lor, arata News.ro.

Pericolul din spitalele noastre: Peste 11.000 de infectii pe an. Numarul creste continuu - Iata cifrele oficiale

"In acesti cinci ani, pentru trei ani si jumatate cativa oameni pe care ii cunoasteti, cu siguranta, au detinut puterea de a schimba ceva si nu au facut-o: fostul prim-ministru Victor Ponta, fostul vicepremier Dragnea, aliatul lor, Tariceanu, care sustinea guvernul PSD.

Au fost prea ocupati - si sunt in continuare - sa se lupte cu justitia, cu institutiile anticoruptie, ca sa le pese de pericolele care amenintau viata cetatenilor obisnuiti - cele din spitale; au fost prea ocupati sa-si acorde privilegii nemeritate, ca sa mai apere dreptul la viata si la sanatate al romanilor", a scris Gorghiu, duminica, pe Facebook.

Adevaratele cifre ale infectiilor din spitale: "Daca ne vom face treaba, vor exploda. Suntem intr-un cerc vicios" - Interviu

Liderul PNL spune ca fostii guvernanti nu au "nici macar decenta sa taca", ci "carcotesc" de pe margine si "pun bete in roate" celor care incearca sa schimbe sistemul.

"Astazi derapajele lor sunt mai stridente ca oricand, pentru ca lasa sa se vada, in sfarsit, cat au fost de nepasatori, de cinici si de ticalosi", mai spune Gorghiu.

Ministerul Sanatatii a transmis ca intre anii 2010 si 2015 au fost inregistrate peste 57.000 de infectii nosocomiale in spitalele din Romania. Cele mai multe au fost constatate in unitatile sanitare din judetele Iasi, Cluj si Timis si din Capitala, iar sectiile cu cele mai mari probleme sunt ATI, Chirugie, dar si Pediatrie.

#Gorghiu infectii nosocomiale spitale, #Gorghiu scandal dezinfectanti, #date infectii nosocomiale spitale, #infectii nosocomiale spitale , #presedinte PNL
Comentarii