Se cere lege contra alesilor care au profitat de ordonanta traseismului: Nu mai tolerati abuzul lui Ponta (Video)

Miercuri, 21 Ianuarie 2015, ora 19:05
3445 citiri
Se cere lege contra alesilor care au profitat de ordonanta traseismului: Nu mai tolerati abuzul lui Ponta (Video)

Liberalii au cerut, miercuri, PSD, precum si tuturor partidelor care au reprezentanti in Parlament, sa accepte o lege prin care sa isi piarda mandatele alesii locali care au migrat de la un partid la altul profitand de ordonanta de urgenta data de Guvernul Ponta inainte de alegeri.

Solicitarea PNL a venit dupa ce, marti, CCR a publicat motivarea deciziei in cazul ordonantei de urgenta privind migratia alesilor locali, prin care arata ca scopul real a fost acela de a-i orienta pe acestia intr-o anumita directie politica si de a permite constituirea, in acest mod, a unei noi majoritati politice.

CCR arata care a fost scopul real al ordonantei privind migratia alesilor - vezi motivarea deciziei

"Motivarea Curtii Constitutionale in privinta Ordonantei de promovare a traseismului politic obliga Parlamentul sa ia act de decizia CCR, ca urmare a sesizarii PNL si sa actioneze in consecinta. PNL cere sa fie votata legea de respingere urgenta in Parlament a OUG 55/2014 si considera ca acest lucru trebuie realizat in cel mult 15 zile de la inceperea sesiunii, perioada rezonabila pentru parcurgerea tuturor procedurilor parlamentare.

PNL considera ca legea de respingere a OUG 55/2014 trebuie sa reglementeze efectele, in sensul pierderii mandatelor consilierilor, primarilor si presedintilor de consilii judetene migratori. Facem un apel la parlamentarii din majoritatea actuala sa nu tolereze abuzul confirmat al Premierului si sa sustina o astfel de forma a legii. Stim cu totii ca OUG 55/2014 a fost data pentru a-i crea un avantaj electoral direct candidatului Victor Ponta in alegerile prezidentiale, precum si pentru a permite PSD sa-si construiasca in mod total abuziv majoritati in unele consilii locale si judetene. 404 primari au migrat la PSD in anotimpul traseismului de urgenta", a scris pe pagina de Facebook Alina Gorghiu.

Zegrean: Alesii nu-si pierd mandatul daca se declara neconstitutional articolul privind incompatibilitatea

Aceasta sustine ca astfel s-ar reveni la o stare de normalitate, normal parandu-i-se ca si premierul Victor Ponta sa isi dea demisia.

"Nu ne dorim decat reintrarea in normalitate. Normala ar fi si demisia domnului Victor Ponta, dar nu ne facem iluzii ca se va intampla, chiar daca in motivarea sa Curtea arata explicit ca a incalcat art.1 alin. (3) si (5) din Constitutie, adica acele articole care statueaza statul de drept si obligativitatea respectarii Constitutiei, a suprematiei sale si a legilor. De asemenea, CCR constata ca Guvernul Ponta a deturnat vointa electoratului prin adoptarea OUG 55/2014.

Deturnarea vointei electoratului precum si incalcarea statului de drept sunt actiuni de natura totalitara, care vor face parte din CV-ul politic al PSD si al lui Victor Ponta, pentru tot restul activitatii politice. PNL considera ca astfel de abuzuri nu trebuie sa mai aiba loc niciodata in Romania, iar vointa electoratului nu trebuie sa mai fie deturnata vreodata", a mai scris Gorghiu.

A.S.

Citeste si:
Care va fi configurația parlamentului în noua sesiune din toamnă. Imagine complet diferită față de decembrie 2020
Care va fi configurația parlamentului în noua sesiune din toamnă. Imagine complet diferită față de decembrie 2020
În doar jumătate de an, aproape toate grupurile politice din parlament au suferit modificări după demisii sau revocări, în paralel cu nașterea unor noi structuri care vor oferi parlamentului...
Criza care ar putea adânci recesiunea România. ”Niciun partid nu-și permite să fugă. Trebuie să inventeze un motiv. PNL e cu pistolul la tâmplă”
Criza care ar putea adânci recesiunea România. ”Niciun partid nu-și permite să fugă. Trebuie să inventeze un motiv. PNL e cu pistolul la tâmplă”
România trece printr-un an dificil. Abia ce ieșisem din pandemie, iar războiul din Ucraina a adâncit criza în care ne aflam deja. Deja avem creșteri importante de prețuri la produsele de...
Comentarii