Alina Gorghiu, apel la PSD să renunțe la moțiunea de cenzură: „Este un vot contra sănătății românilor, contra PNRR”

Miercuri, 29 Septembrie 2021, ora 19:57
6038 citiri
Alina Gorghiu, apel la PSD să renunțe la moțiunea de cenzură: „Este un vot contra sănătății românilor, contra PNRR”
Alina Gorghiu, senator PNL FOTO Facebook/ Alina Gorghiu

Senatoarea PNL Alina Gorghiu susține că PSD, prin moțiunea de cenzură depusă împotriva premierului Cîțu „speculează ea mai gravă criză din ultimii 100 de ani” și le cere social-democraților să vină cu soluții legislative „ pentru stoparea pandemiei, pentru rezolvarea creșterii facturilor și pentru alte probleme cu care ne confruntăm”.

„Fix acum, când suntem la mijlocul valului 4 al pandemiei, când Guvernul trebuie să aibă puteri depline pentru a lua măsuri de urgență când situația o impune, PSD inițiază moțiune de cenzură.

PSD speculează cea mai gravă criză din ultimii 100 de ani, în loc să vină cu soluții legislative pentru stoparea pandemiei, pentru rezolvarea creșterii facturilor și pentru alte probleme cu care ne confruntăm. PSD a rămas același partid nociv, căruia nu îi pasă de români.

Fac un apel la responsabilitate din partea colegilor din Parlament.

Un vot pentru moțiunea PSD este un vot contra sănătății românilor, contra PNRR, un vot contra dezvoltării României, un vot pentru partidul stagnării, un vot care compromite orice șansă a românilor la progres”, a scris Alina Gorghiu pe pagina ei de Facebook.

Dan Barna a declarat marți, 29 septembrie, că USR PLUS va vota moţiunea de cenzură a PSD, pentru că există o decizie în Biroul Politic al partidului că va fi votată prima moţiune care ajunge la votul în Parlament.

Dan Barna spune că și social-dmeocrații trebuie să-și voteze propria moțiune, pentru a avea șanse.

„Ar trebui să fie un nivel de schizofrenie destul de mare ca PSD să-şi depună propria moţiune de cenzură şi apoi să nu participe la votul ei, dar nimic nu e exclus”, a adăugat el.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marți seară, 28 septembrie, la România TV, că social-democrații nu vor face o propunere de premier în cazul în care moțiunea de cenzură va trece și președintele Klaus Iohannis le va cere.

Liderul PSD spune că formațiunea pe care o conduce vrea alegeri anticipate.

”Nu, nu vom face propunere de premier . Opțiunea noastră e clară, vrem alegeri anticipate”, a declarat Marcel Ciolacu.

Acesta a mai spus că, cel mai probabil, președintele Klaus Iohannis îl va numi tot pe Florin Cîțu în fruntea guvernului.

Citește și:
Marcel Ciolacu, pe aceeași pagină cu BOR pe tema Religiei la BAC: „Religia aduce cunoaștere. Și Sportul e opțional”
Marcel Ciolacu, pe aceeași pagină cu BOR pe tema Religiei la BAC: „Religia aduce cunoaștere. Și Sportul e opțional”
Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a precizat că progresiştii din România duc o campanie de denigrare împotriva Bisericii Ortodoxe Române (BOR), în contextul propunerii cultelor religioase ca...
Marcel Ciolacu: "USL s-a făcut împotriva cuiva, domnule. Eu nu fac alianţe ca să mă duşmănesc cu cineva"
Marcel Ciolacu: "USL s-a făcut împotriva cuiva, domnule. Eu nu fac alianţe ca să mă duşmănesc cu cineva"
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că nu îşi doreşte un alt USL, vorbind despre coaliţia actuală PSD-PNL şi UDMR. Acesta a reamintit că USL a fost făcut împotriva lui Traian Băsescu,...
#Alina Gorghiu PNL, #motiune de cenzura, #PSD motiune cenzura, #Florin Citu , #stiri Alina Gorghiu