Alina Gorghiu, către liberalii îngrijorați de soarta PNL din cauza asocierii cu PSD: „Efectiv nu există alternativă”

Miercuri, 24 Noiembrie 2021, ora 09:49
6016 citiri
Alina Gorghiu, către liberalii îngrijorați de soarta PNL din cauza asocierii cu PSD: „Efectiv nu există alternativă”
Senatoarea PNL Alina Gorghiu spune că „alegerile anticipate ar fi fost cel mai rău scenariu pentru țară” FOTO Facebook/Alina Gorghiu

Senatoarea PNL Alina Gorghiu, fost președinte al PNL, le răspunde într-o postare de pe pagina sa de Facebook celor care critică PNL pentru asocierea cu PSD și celor care sunt îngrijorați de soarta PNL.

„Cel mai important lucru este faptul că România câștigă Guvern cu puteri depline, câștigă stabilitate pe scena politică! Premierul va fi din partea PNL. PNL va fi un factor de echilibru în Executiv și în Parlament, dar ne vom asuma responsabilitatea. Există un program de guvernare care va fi respectat”, a scris Gorghiu pe Facebook.

Senatoarea PNL susține că „PNL nu a acordat un cec în alb PSD”. „Nu avem o alianță politică sau electorală cu PSD. Este doar o colaborare pentru o formulă guvernamentală care să asigure stabilitate, care să treacă țara prin criză și care era singura posibilă acum”, mai spune Gorghiu.

Alina Gorghiu susține că a auzit și ea fel de fel de ”sfaturi” și ”îngrijorări” pentru soarta electorală a PNL. „Evident că știm și noi că este dificilă situația, dar efectiv nu există alternativă și a fost răspunderea noastră să ne asumăm această guvernare cu bune și cu rele.

Știm că sunt cetățeni liberali nemulțumiți pe bună dreptate de această formulă, însă îi rog să aibă convingerea că am ales să facem ceea ce TREBUIE și nu neapărat ceea ce ne-am fi dorit. Este o dovadă a faptului că PNL este un partid MATUR, care reușește să treacă peste orgolii și conflict pentru ceea ce trebuie să facă, să guverneze”, a mai scris Gorghiu.

Potrivit senatoarei, „alegerile anticipate ar fi fost cel mai rău scenariu pentru țară”.

„Pentru că am fi riscat să fim într-o criză politică, fără final previzibil, timp de 6 luni până la un an. Ar fi fost o iresponsabilitate să fim de acord cu așa ceva. Avem majoritate. Vom avea guvern cu puteri depline în câteva zile și vom putea astfel să pregătim bugetul pentru 2022, să implementăm PNRR, să luăm măsurile necesare pentru combaterea pandemiei și pentru vaccinare”, a conchis Alina Gorghiu.

#PNL, #Alina Gorghiu, #alegeri anticipate, #PSD , #stiri Alina Gorghiu