Cea mai influentă vedetă pop din Rusia, mesaj devastator pentru susținătorii războiului: "Erau lachei, acum sunt sclavi"

Marti, 04 Octombrie 2022, ora 13:22
7918 citiri
Cea mai influentă vedetă pop din Rusia, mesaj devastator pentru susținătorii războiului: "Erau lachei, acum sunt sclavi"
Alla Pugaciova a plecat în Israel imediat după începerea invaziei ruse în Ucraina FOTO Instagram/

Alla Pugaciova (73 de ani), artista afirmată în timpul erei sovietice și extrem de populară în Rusia inclusiv după destrămarea uniunii, s-a dezlănțuit în ultimele zile împotriva războiului declanșat de Putin în Ucraina.

Pugaciova a părăsit Rusia, în mare secret, pe 28 februarie, la patru zile după ce Rusia a invadat Ucraina. Cântăreața a plecat din țară alături de cei doi copii și soțul ei, comediantul Maksim Galkin (45 de ani), care anterior a condamnat agresiunea Moscovei în Ucraina.

Pugaciova a rămas tăcută în privința invaziei ilegale ordonate de Putin, până pe dată de 18 septembrie. Revenită în Moscova la începutul lunii septembrie, vedeta pop a fost martora momentului în care statul rus l-a declarat pe soțul ei agent străin, eveniment întâmplat pe 16 septembrie.

Ea a cerut atunci Ministerului rus al Justiţiei, printr-un apel caustic, să fie la rândul ei inclusă pe lista agenţilor străini, "fiindcă sunt solidară cu bărbatul meu, un om onest, cumsecade şi drept, un patriot adevărat al Rusiei, care nu poate fi cumpărat, care doreşte patriei sale prosperitate, viaţă paşnică, libertate de opinie şi încetarea trimiterii la moarte a băieţilor noştri pentru ţeluri iluzorii, care transformă ţara noastră într-un paria şi îngreunează viaţa cetăţenilor noştri", a scris Pugaciova pe Instagram, unde este urmărită de 3,4 milioane de oameni.

Ulterior, pe 29 septembrie, a plecat din nou din Rusia către Israel, împreună cu cei doi copii, și i s-a alăturat soțului Maksim.

Într-o postare făcută marți, 4 octombrie, pe Instagram, Pugaciova dă o replică puternică celor care au atacat-o violent în ultimele zile, pe fondul declarațiilor prin care condamnă războiul din Ucraina.

"Dumnezeule! Ce noroc că sunt urâtă de oamenii pe care nu i-am putut suporta niciodată. Dacă m-ar plăcea, ar însemna că viața și cântecele mele au fost toate în zadar”, scrie ea. „Lasă-i să strângă din dinți. Erau lachei, acum sunt sclavi”, și-a încheiat Pugaciova postarea.

Pentru milioane de fani, Pugaciova este o legendă încă din anii 1970. Cel mai mare hit al ei, "Un milion de trandafiri roşii" este considerat "sufletul poporului rus". Şi la nivel internaţional Pugaciova a fost, vreme de decenii, cea mai cunoscută cântăreaţă din Rusia. A vândut mai bine de 250 de milioane de discuri şi CD-uri.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#alla pugaciova, #critici pugaciova, #vedeta pop rusia , #invazie ucraina