Primarul Brașovului, în conflict cu presa locală. Jurnaliștii au părăsit conferința de presă a lui Allen Coliban, în semn de protest

Miercuri, 26 Ianuarie 2022, ora 07:49
3428 citiri
Primarul Brașovului, în conflict cu presa locală. Jurnaliștii au părăsit conferința de presă a lui Allen Coliban, în semn de protest

Mai mulți jurnaliști locali din Brașov au părăsit conferința de presă a primarului Allen Coliban, în semn de protest față de modul în care au fost tratați de edil, arată adevarul.ro.

Potrivit sursei citate, una dintre marile nemulțumiri ale jurnaliștilor a fost aceea că, deși i-au solicitat primarului un punct de vedere pe un subiect legat de primărie, edilul nu le-a răspuns, acuzându-i ulterior, într-o postare pe Facebook, că nu au verificat informația.

Nemulțumiți de modul în care sunt tratați de edil, jurnaliștii de la mai multe publicații locale au părăsit, marți 25 ianuarie, conferința de presă convocată de edil pentru prezentarea bugetului pentru anul 2022.

Manifestul jurnaliștilor brașoveni

Comunitatea presei locale a protestat, astăzi, părăsind conferinţa de presă a primarului municipiului Braşov, Allen Coliban, înainte ca acesta să prezinte proiectul de buget pe anul în curs.

Relaţia primarului cu presa se deteriorează în fiecare zi pentru că acesta alege să nu comunice pe canalele oficiale, ci adresându-se în primul rând urmăritorilor săi de pe Facebook. Sau alege să dea informaţii doar în presa naţională, jurnaliştii locali aflând „de la centru” ce se petrece în oraş. Cumva, primarul a rămas ancorat în timp în perioada în care era un candidat la funcţia de edil a Braşovului.

Rămânând în aceeaşi poveste, primarul Braşovului îşi permite să „urecheze” jurnaliştii care nu îi „cântă în strună”, continuând astfel demersul început în campania electorală, când „postacii” USR raportau jurnaliştii pe care îi considerau apropiaţi ai fostei administraţii doar pentru că prezentau activitatea Primăriei Braşov şi a primarului de atunci, George Scripcaru.

O astfel de atitudine duce la deteriorarea completă a relaţiei presei cu exponenţii administraţiei locale, atât primarul, cât şi viceprimarii dând dovadă de lacune în comunicarea cu jurnaliştii din presa locală.

Am vrut să demonstrăm astăzi că suntem solidari, că, dacă îl loveşti pe unul dintre noi, ne loveşti, practic, pe toţi. Presa a dat mereu dovadă de deschidere, arătând un grad de diplomaţie mult mai ridicat decât cel al actualului primar al Braşovului.

Solicităm primarului Allen Coliban să îşi folosească „Jurnalul primarului” pentru a-şi cere scuze pentru jignirile aduse presei braşovene. De asemenea, solicităm o relaţie corectă, folosirea canalelor oficiale de comunicare, nu propriile emisiuni de pe platformele de socializare.

Protestul este susţinut de publicaţiile BizBraşov, NewsBv, Transilvania 365, BraşovMetropolitan, „Bună Ziua, Braşov”, Monitorul Expres și Realitatea de Braşov.

Citeste si:
Protest incendiar la Festivalul de la Cannes. Numele femeilor ucise din Franța au apărut pe covorul roșu. Bombele de fum, ascunse în lenjerie
Protest incendiar la Festivalul de la Cannes. Numele femeilor ucise din Franța au apărut pe covorul roșu. Bombele de fum, ascunse în lenjerie
O imensă banderolă pe care au fost scrise numele femeilor ucise în Franţa a fost desfăşurată, duminică, pe covorul roşu de la Festival de membrele unui colectiv feminist, Les colleuses,...
Luptă pentru putere în PNL. Cine sunt liberalii care se bat pentru funcția de prim-vicepreședinte
Luptă pentru putere în PNL. Cine sunt liberalii care se bat pentru funcția de prim-vicepreședinte
Vineri, 27 mai, liberalii se reunesc la Poiana Brașov pentru ședința de Consiliu Național acolo unde vor avea loc alegeri pentru câte o funcție de secretar general al PNL,...