Cand au loc cele mai multe accidente auto

Vineri, 09 August 2013, ora 22:35
5032 citiri
Cand au loc cele mai multe accidente auto
Foto: Katu

Desi unii cred ca data de 13 este o zi cu ghinion, statisticile arata ca acest lucru nu este nici pe departe adevarat cand vine vorba de accidentele rutiere. Potrivit statisticilor rezultate din baza de date a companiei de asigurari Allianz-Tiriac, in zilele de luni si in luna februarie, in general, au loc cele mai multe incidente auto, peste mediile multianuale.

Potrivit datelor extrase de la clientii acestei companii de asigurari, cele mai putine incidente auto se inregistreaza in zilele de sarbatoare: prima zi de Craciun si prima zi din an.

Luna februarie este luna cea mai nefasta, atat din perspectiva frecventei incidentelor auto, cat si a valorii despagubirilor platite.

"In medie, in fiecare zi a lunilor februarie din ultimii 3 ani incheiati s-au inregistrat cu 20% mai multe incidente auto despagubite de Allianz-Tiriac, comparativ cu media zilnica multianuala.

Totodata, valoarea indemnizatiilor aferente incidentelor intamplate in februarie a fost de 1,5 milioane de lei zilnic, valoare cu peste 13 procente mai mare decat media zilnica aferenta intregii perioade analizate, de 3 ani", se arata in comunicatul trimis de Allianz-Tiriac.

In ceea ce priveste ziua din saptamana cu cele mai multe accidente, soferii ar trebui sa fie mai prudenti in zilele de luni.

"Pentru clientii Allianz-Tiriac, statisticile par a indica faptul ca, mai degraba, ziua de luni aduce 3 ceasuri rele. In perioada 2010-2013, in fiecare prima zi a saptamanii s-au inregistrat, in medie, aproape 400 de incidente.

Mai mult decat atat, 11 din primele 13 zile in care s-a inregistrat cel mai mare numar de incidente auto sunt zile de luni. Data de 15 februarie 2010 se afla pe primul loc in acest clasament, cu 837 de incidente auto, pentru care compania a platit despagubiri de peste 3 milioane de lei", anunta comunicatul firmei de asigurari.

Zilele mai sigure pe sosele sunt cele de weekend si sarbatorile legale.

"Sambata si duminica se inregistreaza cel mai mic numar de incidente auto zilnice, media aferenta fiecareia dintre aceste zile ale saptamanii situandu-se sub cifra de 190. Deloc surprinzator, sarbatorile legale sunt zilele in care inregistreaza cele mai scazute niveluri.

Spre exemplu, prima zi de Craciun din 2012 a fost data la care, la nivelul portofoliului auto Allianz-Tiriac, s-a inregistrat numarul minim de incidente: 50.

In ultimii 3 ani, numarul dosarelor deschise ca urmare a producerii de accidente in fiecare zi de 25 decembrie si in fiecare zi de 1 ianuarie, a fost mai mic de 100", se mai arata in comunicat.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Ce probleme de interpretare legală ridică impozitul de 70% pe veniturile nedeclarate. ANAF-ul ar putea avea mână liberă la amenzi de la 1 iulie
Ce probleme de interpretare legală ridică impozitul de 70% pe veniturile nedeclarate. ANAF-ul ar putea avea mână liberă la amenzi de la 1 iulie
Impozitarea cu 70% a veniturilor nedeclarate de persoanele fizice și identificate de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) intră în vigoare la 1 iulie 2024. Problema ridicată de...
SUA alertate de un fenomen venit din Est: Nu vrem produsele voastre ieftine, vă interzicem exporturile
SUA alertate de un fenomen venit din Est: Nu vrem produsele voastre ieftine, vă interzicem exporturile
Washingtonul a avertizat o țară din Est că SUA și aliații săi vor lua măsuri dacă aceasta încearcă să-și atenueze problema supracapacității industriale prin vânzările cu prețuri...
#statistici accidente auto, #frecventa accidente auto, #asigurari accidente auto , #asigurari