Allianz: 9 milioane de angajati au un risc crescut de a deveni someri in 2021

Miercuri, 24 Iunie 2020, ora 07:35

   

Allianz: 9 milioane de angajati au un risc crescut de a deveni someri in 2021
Programele de retentie a locurilor de munca din Europa inseamna ca aproximativ 9 milioane de angajati risca sa devina someri mai tarziu, in 2021, potrivit unui raport al companiei de administrare a activelor Allianz, transmite CNBC.

Companii din intreaga lume au fost fortate sa isi opreasca activitatile pentru a tine sub control raspandirea noului coronavirus, ceea ce a creat presiuni financiare fara precedent pentru companiile mici si mari.

In consecinta, majoritatea liderilor europeni s-au grabit sa adopte solutii pe termen scurt intr-un efort de a evita cresterea semnificativa a somajului.

Allianz avertizeaza insa ca aceste politici pot avea repercusiuni mai tarziu.

"In cele mai mari cinci tari europene, estimam ca 9 milioane de angajati, respectiv 20% dintre cei inrolati in programe de lucru scurtate, au un risc crescut de a deveni someri in 2021, din cauza redresarii lente si a expirarii programelor", a scris intr-un raport Ludovic Subran, economist sef al Allianz."Le numim slujbe zombi; necesita politici ad hoc pentru a evita somajul in masa amanat", a explicat economistul.

Potrivit Allianz, 45 de milioane de locuri de munca din cele mai mari cinci economii europene sunt incluse in prezent in scheme nationale de sprijin.

Vorbind la emisiunea Street Signs a CNBC, Subran a afirmat, marti, ca politicile sunt un lucru bun, dar a subliniat in acelasi timp importanta ca guvernele sa le completeze cu alte initiative, in special pentru sectoarele cele mai afectate, cum ar fi constructiile, transporturile si ospitalitatea.

Pentru a rezolva problema, guvernele ar trebuie sa incerce sa evite "rigidizarea" pietei muncii si sa se concdentreze pe intermedierea si recalificarea sectoarelor care sunt sustinute in prezent.

Rata somajului din Uniunea Europeana a crescut in aprilie la 6,7%, de la 6,4% in martie, potrivit biroului european de statistica Eurostat. Unii economisti au spus ca rata somajului ar putea fi mult mai mare in statisticile viitoare, depinzand in cele din urma ce evolutia redresarii economice.

Pentru a raspunde problemelor economice, UE lucreaza la un fond de investitii care ar atrage 750 de miliarde de euro prin emisiuni de obligatiuni, in vederea sustinerii sectoarelor si companiilor europene. Planul, propus la sfarsitul lunii mai, trebuie aprobat de guvernele si parlamentele nationale din cele 27 de state membre.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 2609 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
jedi_fighter
rank 2
capitalismul inseamna jeg uman
un sistem care nu are nimic de a face cu statul de drept sau cu crestinismul ,este bazat pe legea junglei si exploatare maxima si discriminare mizerabila a unor categorii sociale,de exemplu in capitalismul actual dupa 45 de ani esti considerat oficial defavorizat dai seama esti defavorizat si vulnerabil pe piata muncii ,rad curcile statul trebuie sa deie bani la rahatul de patron ca sa te angajeze,adica sa respecte legea,in fond se incalca fara problema toate legile si codul muncii chiar de statul capitalist,asta inseamna un fel de fascism social,si asta e numai un exemplu dintre multele existente ,acum inca nici nu asa de grav, dar cand robotizarea generalizata acest aspect se va accentua, sa zicem peste vreo 15 ani pentru generatiile care vin acest sistem va fi un cancer,astia de treizeci si ceva de ani nici nu stiu in ce lume mizerabila vor trai peste 15,20 ani.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor