Despagubiri pentru familia studentei accidentata mortal pe Kiseleff

Vineri, 12 Martie 2010, ora 15:19
5160 citiri
Despagubiri pentru familia studentei accidentata mortal pe Kiseleff

Familia studentei accidentata mortal pe o trecere de pietoni pe Soseaua Kiseleff va primi, in cel mult o luna, despagubiri de la firma Allianz Tiriac, unde era asigurat autoturismul Anamariei Straus, autoarea accidentului, dupa decizia definitiva a instantei.

Avocatul familiei, Rares Matei, a declarat pentru NewsIn ca, dupa investirea sentintei se va trece la executarea acesteia, firma de asigurari fiind de acord sa plateasca daunele morale de 200.000 de euro stabilite de instanta.

Astfel, pe 17 februarie, Curtea de Apel Bucuresti a respins ca nefondate recursurile declarate de Anamaria Straus si SC Allianz Tiriac Asigurari SA impotriva deciziei penale pronuntata de Tribunalul Bucuresti pe 10 noiembrie 2009. Instanta a mentinut, astfel, condamnarea la doi ani de inchisoare cu suspendare, in cazul Anamariei Straus, si plata a 200.000 de euro cu titlu de daune morale, de catre firma de asigurari.

In data de 30 iunie 2009, Anamaria Straus, femeia care a accidentat mortal o studenta pe o trecere de pietoni pe Soseaua Kiseleff, a fost condamnata de Judecatoria Sectorului 1 la doi ani de inchisoare cu suspendare si la efectuarea anuala a unor cursuri de pregatire teoretica pentru cunoasterea regulilor de circulatie rutiera. De asemenea, a fost obligata la plata unor daune morale catre familia victimei, in cuantum de 200.000 de euro, si 10.000 de euro daune materiale.

In ceea ce priveste asiguratorul masinii, Allianz Tiriac, instanta a decis o raspundere civila de 10.000 de euro daune materiale si 200.000 de euro daune morale.

Procurorii Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au trimis-o in judecata, in stare de libertate, pe Anamaria Straus, in data de 19 decembrie 2008, sub acuzatia de ucidere din culpa.

Potrivit unui comunicat al Biroului de Informare Publica si Relatii cu Presa din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in data de 27 martie 2008, Anamaria Straus a accidentat-o mortal pe Tatiana Duplei in momentul in care aceasta se angajase in traversarea Soselei Kiseleff, pe marcajul pietonal. Anchetatorii au mai stabilit ca Straus nu a respectat obligatia de a acorda prioritate de trecere, "in conditiile in care existau semafoare de avertizare".

Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
#despagubiri studenta accidentata Kiseleff, #studenta despagubiri Kiseleff , #stiri Allianz