Dialogurile Ziare.com: Asigurarea locuinței, primul scut în calea dezastrelor naturale

Alocațiile pentru copii vor crește de la 1 ianuarie 2023. Decizia luată în Coaliție

Luni, 21 Noiembrie 2022, ora 23:14
9177 citiri
Alocațiile pentru copii vor crește de la 1 ianuarie 2023. Decizia luată în Coaliție
Alocaţiile pentru copii vor fi indexate cu rata inflaţiei din ianuarie 2023 FOTO Pexels

Premierul Nicolae Ciucă și liderul PSD, Marcel Ciolacu, au prezentat luni seară, 21 noiembrie, principalele decizii luate în coaliție privind majorarea pensiilor și a altor venituri.

Coaliția a decis creșterea punctului de pensie la 12,5% începând cu anul viitor şi acordarea unui sprijin pentru pensionarii cu pensii până la 3.000 de lei, în două tranşe.

Liderii coaliției au decis și ca alocaţiile de stat pentru copii să fie actualizate cu rata inflaţiei, persoanele cu handicap să primească o a treisprezecea indemnizaţie, iar indemnizaţiile pentru veteranii şi văduvele de război să fie actualizate cu rata inflaţiei, începând din 2018, însemnând o creştere totală de aproximativ 30 de procente.

”Perioada pe care o traversăm este una marcată de multiple crize la nivel mondial şi trebuie să asigurăm o amortizare a efectelor generate de inflaţia crescută. De aceea, PNL s-a opus ferm unor creşteri mai mici de 15% şi a obţinut în negocieri creşteri totale care depăşesc 15,8%”, a transmis Nicolae Ciucă.

Marcel Ciolacu a precizat că se va acorda un sprijin de 1.400 de lei, împărţit în două tranşe semestriale, pentru plata facturilor la energie pentru pensionarii cu vârsta de peste 60 de ani şi care au pensii mai mici de 2.000 de lei.

”În ceea ce priveşte protejarea persoanelor cu handicap, se va acorda cea de-a 13-a indemnizaţie. Totodată, se va actualiza cu rata inflaţiei indemnizaţia pentru veteranii şi văduvele de război - aceste indemnizaţii fiind îngheţate din anul 2018, creşterea fiind de aproximativ 30%. De la 1 ianuarie 2023, alocaţiile de stat pentru copii vor fi indexate cu rata inflaţiei”, a anunțat și liderul PSD.

Informația privind majorarea alocațiilor a apărut în presă la începutul lunii, însă Cristian Vasilcoiu, secretar de stat în Ministerul Muncii, a susținut că este doar un zvon.

#alocatii copii, #majorare, #rata inflatie Romania, #Coalitie PSD PDL , #stiri economice