Alro Slatina a primit certificarea industriei aerospatiale

Marti, 14 Octombrie 2008, ora 15:43
1210 citiri
Alro Slatina a primit certificarea industriei aerospatiale

Alro SA a primit certificatul de performanta NADCAP (National Aerospace and Defence Contractor Accreditation Programme) pentru conformarea cu cerintele industriei aerospatiale, dupa testarea aliajelor din aluminiu produse la Slatina, au anuntat reprezentantii companiei.

Acreditarea a fost primita in luna septembrie si este valabila pentru o perioada de un an. Potrivit companiei, obtinerea certificatul de performanta NADCAP face parte din rezultatele programului de investitii al Alro, concentrat pe diversificarea productiei, cresterea livrarilor de bunuri cu valoare adaugata mare si imbunatatirea calitatii acestora.

In ultimii sase ani, compania a investit peste 270 milioane de dolari in proiecte tehnologice si de mediu, imbunatatind oferta de produse si calitatea acestor.

In acest an, Alro a finalizat modernizarea laminorului de benzi la rece, in urma unei investitii de 4,8 milioane de dolari, dubland astfel capacitatea de productie a acestuia la 36.000 tpa si crescand calitatea laminatelor plate, precum foile de tabla sau rulourile.

Alro Slatina a afisat in primele sase luni ale acestui an un profit net de circa 219 milioane lei (59,6 milioane euro), cu 8% sub nivelul atins in aceeasi perioada din 2007, de 238,7 milioane lei. Afacerile companiei s-au cifrat la 999,58 milioane lei (272,36 milioane euro) in primele sase luni din 2008, cu 9,36% mai putin decat in perioada echivalenta din 2007, cand cifra de afaceri afisata a fost de 1,1 miliarde lei.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#alro slatina, #certificatul performanta, #NADCAP , #stiri ALRO