Fostul ministru al privatizarii, Ovidiu Musetescu, a declarat vineri, la iesirea de la DNA, ca a studiat doar o serie de documente din dosarul in care procurorii ancheteaza privatizarea Alro Slatina, urmand ca luni, 18 februarie, sa stabileasca impreuna cu procurorii data audierii sale, relateaza NewsIn.
"Luni (18 februarie - n. red.) voi stabili impreuna cu procurorul cand voi veni pentru declaratii. Ziua in care se va intampla acest lucru va fi cel mai probabil miercuri sau joi.
Aveam nevoie inainte sa dau declaratii sa vad documente pentru a-mi putea aduce aminte si eu despre ce s-a intamplat atunci, la privatizarea Alro. Sunt aproape sapte ani de atunci si, omeneste vorbind, ma mai lasa memoria", a declarat Musetescu la iesirea din sediul DNA.
Potrivit lui Musetescu, pentru saptamana viitoare ar fi fost chemati la audieri in acelasi dosar o serie de fosti membri ai comisiei care s-a ocupat de privatizarea Alro, fosti secretari de stat, dar si cativa directori de prin AVAS, fara a preciza insa numele acestora.
Fostul ministru al Privatizarii din guvernul Nastase, Ovidiu Musetescu, s-a prezentat vineri dimineata la DNA, acesta declarand ca a fost chemat pentru a vedea o serie de documente in dosarul in care procurorii ancheteaza privatizarea societatii Alro Slatina, informeaza NewsIn.
Musetescu a mai spus ca este posibil sa dea si o declaratie in legatura cu privatizarea Alro.
Fostul ministru al Privatizarii a mai fost audiat si in urma cu cateva zile la DNA, dar intr-un alt dosar care viza privatizarea societatii Nitramonia Fagaras.
Privatizarea ALRO Slatina se afla in atentia procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie de aproape un an, cand s-a decis declansarea urmaririi penale in legatura cu legalitatea incheierii contractului de privatizare.
Procurorii DNA au inceput, in 15 decembrie 2006, urmarirea penala in rem pentru fapte asimilate infractiunilor de coruptie, comise de persoane cu functii de conducere.
Mai precis, anchetatorii au in vedere infractiunea prevazuta de articolul 10 litera a din Legea 78/2000, care se refera la "stabilirea, cu intentie, a unei valori diminuate, fata de valoarea comerciala reala, a bunurilor apartinand agentilor economici la care statul sau o autoritate a administratiei publice locale este actionar, comisa in cadrul actiunii de privatizare sau cu ocazia unei tranzactii comerciale, ori a bunurilor apartinand autoritatilor publice sau institutiilor publice, in cadrul unei actiuni de vanzare a acestora, savarsita de cei care au atributii de conducere, de administrare sau de gestionare".
Combinatul ALRO Slatina a intrat, in 2002, in proprietatea grupului Marco International.
Acesta detinea 40 la suta din actiunile combinatului, dar a devenit actionar majoritar dupa ce a achizitionat inca un pachet de 10 la suta din actiuni de la fosta Autoritate pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului (APAPS), cu 11,4 milioane de dolari.
Contractul a fost semnat de presedintele de de la acea vreme al APAPS, Ovidiu Musetescu.
Grupul Marco International si-a majorat intre timp participatia pana la 85,2 la suta din actiuni, ajungand sa detina controlul asupra celui mai mare producator autohton de aluminiu.