Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Altex, scoasa la vanzare

Luni, 13 Iulie 2009, ora 18:24
2541 citiri
Altex, scoasa la vanzare
Foto: Altex

In urma inchiderii magazinului Media Galaxy din Unirea Shopping Center si a scaderii vanzarilor din cauza crizei economice, actionarul majoritar al Altex, Dan Ostahie, a anuntat ca vrea sa-si vanda participatia.

"Astazi nu mai este important nici pretul, nici daca pachetul pus in discutie este minoritar sau majoritar. Important este sa fii capabil sa atragi banii necesari pentru a traversa o perioada de criza, care poate fi mai lunga sau mai scurta", a spus omul de afaceri, pentru Capital.

Desi este clar ca valoarea companiei a fost diminuata de criza economica, Ostahie nu se pronunta asupra faptului daca a fost bine sau rau ca nu a vandut atunci cand avea oferte. "Nu stim cum ar fi aratat lucrurile astazi daca luam alte decizii atunci. Onest vorbind, si fara a incerca sa-i minimizam performantele, Dixons are dificultati mari in multe piete", a spus Ostahie, facand referire la un lant britanic de retail care a fost interesat de achizitia Altex.

Pentru urmatorii doi, trei ani, omul de afaceri estimeaza "o linie dreapta", dupa ce, in una iunie, piata a atins punctul minim.

Potrivit analistilor, valoarea Altex ar putea fi evaluata la 20 - 30% din cifra vanzarilor. In 2008, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 344 de milioane de euro, in crestere cu 8,5% fata de anul precedent.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#vanzare retea Altex, #Dan Ostahie Altex , #magazine