Alunecare masivă de teren pe o insulă din Italia. Mai multe persoane sunt date discărute, iar informațiile privind numărul morților sunt neclare

Duminica, 27 Noiembrie 2022, ora 00:04
2738 citiri
Alunecare masivă de teren pe o insulă din Italia. Mai multe persoane sunt date discărute, iar informațiile privind numărul morților sunt neclare
Precipitaţiile abundente au provocat o alunecare de teren sâmbătă dimineaţă în oraşul Casamicciola Terme, situat în nordul insulei Ischia FOTO Twitter/ kvaradipendente

O alunecare de teren a afectat mai multe clădiri de pe insula Ischia din sudul Italiei sâmbătă dimineaţă, 26 noiembrie, provocând totodată confuzie şi declaraţii contradictorii din partea miniştrilor din Guvernul italian în legătură cu numărul morţilor.

Ministrul italian de Interne, Matteo Piantedosi, a anunţat că 12 persoane sunt declarate dispărute după acea alunecare de teren, dar că niciun deces nu a fost deocamdată confirmat.

Precipitaţiile abundente au provocat o alunecare de teren sâmbătă dimineaţă în oraşul Casamicciola Terme, situat în nordul insulei Ischia.

Mai multe companii mass-media italiene l-au citat iniţial pe viceprim-ministrul Matteo Salvini, care, în timp ce participa la un eveniment organizat la Milano, a anunţat un bilanţ de opt victime, care a fost însă dezminţit ulterior de ministrul de Interne.

"Până în acest moment, niciun deces nu a fost conformat", a declarat Mateo Piantedosi, care a avertizat totuşi că situaţia poate să evolueze.

El a vorbit despre 12 persoane dispărute şi alte persoane rămase blocate în locuinţele lor din cauza alunecării de teren.

În schimb, 13 persoane au fost declarate dispărute în jurul prânzului de agenţiile de presă italiene ANSA şi AGI.

"Niciun cadavru nu a fost găsit pentru moment", a declarat un oficial local din Napoli, Claudio Palomba, citat de agenţia de presă AGI.

Alunecarea de teren "a acoperit o casă" şi a dus mai multe automobile în mare, a precizat Brigada de pompieri, care a iniţiat operaţiunile de căutare a persoanelor dispărute.

Un automobil luat de ape şi ajuns în mare avea la bordul său două persoane, însă acestea au putut fi salvate, au precizat pompierii italieni.

Cel puţin 30 de familii au rămas blocate în locuinţele lor din cauza noroiului, fără apă şi fără electricitate, a anunţat agenţia de presă ANSA, potrivit căreia drumul ce permite accesul în acel cartier a fost blocat, fiind acoperit de noroi şi pietre.

Autorităţile locale i-au îndemnat pe locuitorii insulei să rămână în locuinţele lor, pentru a nu stânjeni operaţiunile de salvare.

Prim-ministrul Giorgia Meloni a anunţat că se află în contact permanent cu ministrul Protecţiei Civile, Nello Musumeci, şi cu autorităţile de Protecţie Civilă din regiunea Campania.

Casamicciola Terme, o staţiune termală cu 8.000 de locuitori pe timpul iernii, a fost afectată în 2017 de un cutremur de pământ care a făcut două victime. Staţiunea a fost complet distrusă de un seism mult mai puternic la sfârşitul secolului al XIX-lea.

Ischia este o insulă vulcanică aflată la aproximativ 30 de kilometri distanţă de Napoli, care atrage numeroşi turişti prin băile sale termale şi plajele ei pitoreşti. Insula italiană este dens populată şi deţine un număr mare de locuinţe ilegale, ai căror locuitori sunt permanent expuşi la riscuri cauzate de inundaţii şi seisme.

Sudul Italiei, în care numeroase case sunt construite în zone nesigure, este predispus la alunecări de teren fatale. În 1998, cel puţin 150 de oameni au murit după o alunecare de teren care a acoperit satul Sarno, situat la mică distanţă de Napoli.

Citește și:
Fiul interlopului Sile Cămătaru, adus în țară. Câți ani va sta la închisoare după ce a fost prins în Italia
Fiul interlopului Sile Cămătaru, adus în țară. Câți ani va sta la închisoare după ce a fost prins în Italia
Poliţia Română a anunțat luni seară, 20 martie, că a fost adus în ţară, din Italia, un tânăr de 26 de ani, care fusese condamnat la închisoare pentru infracţiuni la regimul rutier şi...
O nouă reacție a fugarului Mario Iorgulescu, după ce a sfidat justiția din România
O nouă reacție a fugarului Mario Iorgulescu, după ce a sfidat justiția din România
La câteva zile după ce a postat pe instagram un mesaj sfidător la adresa justiției din românia, care l-a condamnat la 15 ani și 8 luni de închisoare, Mario Iorgulescu, fugit de doi ani în...
#alunecare de teren, #ischia, #insula ischia, #Italia, #morti, #disparuti , #Italia