Amanta și fosta soție a lui Putin, puse pe o nouă lista de sancțiuni britanice. ”Îi izolează pe membrii familiei și pe persoanele din cercul intim”

Vineri, 13 Mai 2022, ora 23:16
3062 citiri
Amanta și fosta soție a lui Putin, puse pe o nouă lista de sancțiuni britanice. ”Îi izolează pe membrii familiei și pe persoanele din cercul intim”

Alina Kabaeva, cea despre care presa internațională scrie că ar fi iubita secretă a lui Vladimir Putin, dar și Ludmila Ocheretnaia, fosta soție a liderului de la Kremlin, au fost incluse pe o nouă listă de sancțiuni a guvernului britanic împotriva Rusiei, transmite CNN.

Marea Britanie a anunțat vineri, 13 mai, că noile măsuri vizează „rețeaua financiară” și „cercul intim” al liderului de la Kremlin.

În total, pe lista sancțiunilor au fost adăugate 12 persoane. Printre aceștia se numără bunica Alinei Kabaeva, Anna Zațepilina, parteneră de afaceri al unui apropiat al lui Putin, Ghenadi Timcenko, precum și verii președintelui rus – oamenii de afaceri Igor Putin, Roman Putin și Mihail Putin.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Potrivit guvernului britanic, Kabaeva deține funcția de directoare generală a companiei „National Media Group”, iar „Pervîi Kanal” este una dintre instituțiile media care fac parte din acest grup și care se remarcă printr-o politică editorială care contribuie la „subminarea suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei”.

La rândul său, Ludmila Ocheretnaia, care a divorțat de Putin în 2014, a fost inclusă în cele mai recente sancțiuni britanice deoarece „a beneficiat de relații de afaceri preferențiale cu entități deținute de stat”.

Ministra de Externe a Marii Britanii, Liz Truss, a spus că țara sa va continua să impună sancțiuni „împotriva tuturor celor care ajută și instigă la agresiunea lui Putin asupra Ucrainei”.

„Sancțiunile de astăzi îi izolează pe membrii familiei și pe persoanele din cercul intim al lui Putin, sporind presiunea asupra președintelui rus, în timp ce acesta își continuă invazia fără sens în Ucraina”, a spus Truss.

De la debutul războiului provocat de Rusia în Ucraina, Marea Britanie a sancționat peste 1.000 de persoane și 100 de entități din Federația Rusă, relatează Ziarul de Gardă.

Anterior, un grup de cetățeni elvețieni a lansat o petiție prin care a solicitat autorităților retragerea cetățeniei elvețiene a fostei campioane olimpice Alina Kabaeva. Petiția a fost lansată în contextul ofensivei Rusiei asupra Ucrainei.

În 2008, ziarul „Moskovsky Korespondent” a scris că Putin a divorțat și ar urma să se însoare cu Kabaeva. Informația a fost negată de Kremlin și ziarul a fost închis. Dar speculațiile au continuat cu numeroase presupuneri că au mai mulți copii și chiar că s-ar fi cununat în cadrul unei ceremonii ortodoxe private.

Citeste si:
Ce este de fapt ”variola maimuței”, boala care alarmează sistemele medicale din lume
Ce este de fapt ”variola maimuței”, boala care alarmează sistemele medicale din lume
Variola maimuței pare să se răspândească la nivel global, pentru prima dată, într-un focar care i-a luat pe nepregătite pe oficialii din domeniul sănătății. Mai multe cazuri ale...
Țara europeană care a ajuns la cea mai mare inflație din ultimii 40 de ani. Un sfert din populație face economie la mâncare
Țara europeană care a ajuns la cea mai mare inflație din ultimii 40 de ani. Un sfert din populație face economie la mâncare
În luna aprilie, Marea Britanie a ajuns la o cotă a inflației de 9%, un maxim al ultimilor 40 de ani, pe fondul majorării puternice a preţurilor la alimente şi energiei. Preţurile de...