Cea mai mare companie de comerț online din lume anunță un nou val masiv de concedieri, inclusiv în Europa

Marti, 21 Martie 2023, ora 11:48
1915 citiri
Cea mai mare companie de comerț online din lume anunță un nou val masiv de concedieri, inclusiv în Europa
Valurile de concedieri vin în contextul în care cheltuielile clienților Amazon s-au redus FOTO Pixabay

Compania Amazon, cel mai mare retailer online din lume, va face noi concedieri pentru reducerea costurilor, potrivit CNBC.

CEO-ul Andy Jassy i-a anunțat luni pe angajații că, în săptămânile următoare, încă 9.000 de posturi vor fi desființate. Începând din noiembrie 2022, compania a mai concediat 18.000 de angajați, în principal din grupurile de retail, dispozitive, recrutare şi resurse umane.

Jassy a precizat că măsura este necesară pentru eficientizarea costurilor, în contextul ”incertitudinii care există în viitorul apropiat”, potrivit Adevărul.

Compania tocmai a încheiat cea de-a doua fază a procesului său anual de bugetare, denumită intern ”OP2”.

”Principiul primordial al planificării noastre anuale din acest an a fost să fim mai supli, făcând acest lucru într-un mod care să ne permită să investim în continuare puternic în experienţele cheie pe termen lung ale clienţilor, despre care credem că pot îmbunătăţi semnificativ viaţa clienţilor şi Amazon în ansamblu”, a spus Jassy.

Valurile de concedieri vin în contextul în care cheltuielile clienților Amazon s-au redus. Cele mai mari reduceri de cheltuieli s-au făcut în divizia de magazine și resurse umane.

Andy Jassy a mai anunțat că disponibilizările vor fi făcute inclusiv în Europa.

Spre finalul anului trecut, compania a înghețat angajările și a oprit extinderea depozitelor, după ce conducerea a concluzionat că în perioada pandemiei gigantul ar fi făcut prea multe angajări.

#Amazon, #concedieri, #comert online , #stiri internationale