Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Măsura luată de Amazon în urma vânzărilor slabe. Criticile aduse de Comisia Europeană

Luni, 18 Iulie 2022, ora 08:24
2907 citiri
Măsura luată de Amazon în urma vânzărilor slabe. Criticile aduse de Comisia Europeană
Amazon a spus că nu s-a gândit niciodată să închidă afacerea sub marcă privată FOTO Pixabay

Produsele vândute sub marcă proprie de către Amazon.com au înregistrat performanțe slabe, potrivit unor persoane din companie, citate de Wall Street Journal.

Compania a discutat posibilitatea de a renunţa în totalitate la afacerea sub marcă privată, pentru a reduce presiunea legată de reglementări, potrivit WSJ.

Cu toate acestea, Amazon a spus că nu s-a gândit niciodată să închidă afacerea sub marcă privată.

”Continuăm să investim în acest domeniu, aşa cum au făcut de zeci de ani mulţi dintre concurenţi noştri din sectorul de retail şi care continuă să o facă şi astăzi”, a spus purtătorul de cuvânt al Amazon.

Vânzările dezamăgitoare pentru multe dintre articolele mărcii proprii au determinat parţial decizia de a le reduce, se arată în articolul WSJ.

În ultimele şase luni, conducerea Amazon a instruit, de asemenea, echipa sa de la divizia de retail sub marcă proprie să reducă lista de articole şi să nu mai repete comenzile pentru multe dintre ele, discutând totodată despre reducerea sortimentului său sub marcă proprie în Statele Unite cu mai mult de jumătate.

Decizia a fost luată după o evaluare a afacerii de către Dave Clark, un director vechi al Amazon, care a preluat funcţia de şef al afacerii globale de consumatori în ianuarie 2021.

Afacerea companiei sub marcă proprie a stârnit controverse, Comisia Europeană acuzând Amazon, în 2020, că îşi foloseşte dimensiunea, puterea şi datele pentru a-şi promova propriile produse şi pentru a obţine un avantaj nedrept faţă de comercianţii rivali care folosesc şi platforma sa.

Gigantul american de vânzări cu amănuntul online s-a oferit acum să se abţină de la utilizarea datelor vânzătorilor pentru propria afacere de vânzare cu amănuntul şi pentru produsele sale sub marcă privată.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#Amazon, #vanzari, #slabe, #masuri, #marca , #stiri economice