Prima reacție a MAE, după noile atacuri ale rușilor în Ucraina. O rachetă a lovit în apropierea ambasadei României din Kiev

Luni, 10 Octombrie 2022, ora 11:22
3495 citiri
Prima reacție a MAE, după noile atacuri ale rușilor în Ucraina. O rachetă a lovit în apropierea ambasadei României din Kiev
Ministrul de Externe afirmă că personalul Ambasadei este în siguranţă, chiar dacă o rachetă a lovit în apropierea sediului FOTO Twitter/ Mundo en Conflicto

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a condamnat luni, 10 octombrie, atacurile cu rachete ruseşti împotriva unor obiective civile din centrul Kievului şi din alte oraşe ucrainene.

Ministrul de Externe afirmă că personalul Ambasadei este în siguranţă, chiar dacă o rachetă a lovit în apropierea sediului.

“Condamn cu fermitate atacurile cu rachete ruseşti împotriva unor obiective civile din centrul Kievului şi din alte oraşe ucrainene, încălcând flagrant dreptul umanitar internaţional, ceea ce a dus la pierderea de vieţi omeneşti”, a transmis, luni, într-un mesaj pe Twitter, ministrul român de Externe.

Acesta a precizat că personalul Ambasadei României este în siguranţă.

“Mă bucur că personalul Ambasadei României este în siguranţă, chiar dacă o lovitură a lovit la doar 850 m de sediul său”, a mai transmis ministrul.

Mai multe explozii ai zguduit luni dimineaţă zona centrală a capitalei ucrainene Kiev. De asemenea, au fost vizate şi alte oraşe. Oraşul Liov, situat în vestul Ucrainei, cruţat în mare parte în războiul rus, a fost şi el bombardat luni, anunţă guvernatorul regional Maxim Koziţkii.

#ambasada romaniei la kiev, #bombardamente Ucraina, #kiev, #Bogdan Aurescu, #MAE, #razboi Ucraina , #stiri politice