Cine este Kathleen Ann Kavalec, propunerea SUA de ambasador în România. Diplomata a fost audiată de senatul american

Vineri, 02 Decembrie 2022, ora 18:10
8758 citiri
Cine este Kathleen Ann Kavalec, propunerea SUA de ambasador în România. Diplomata a fost audiată de senatul american
Propunerea președintelui SUA Joe Biden pentru funcția de ambasador, Kathleen Ann Kavalec FOTO OSCE

Kathleen Ann Kavalec, propunerea președintelui SUA Joe Biden pentru funcția de ambasador în România, a fost audiată marți noaptea de către senatul american. În timpul audierii, aceasta a explicat că a mai lucrat în țara noastră.

Kathleen Ann Kavalec a notat în fața oficialilor americani că a fost atașat cultural la ambasada de la București.

„În acest rol, am călătorit în toată țara pentru a ne desfășura programele de diplomație și pentru a extinde rețeaua noastră de „American Corners” – centre de resurse unde românii pot afla mai multe despre cultura, istoria și guvernarea americană”, a spus Kavalec.

Aceasta din urmă și-a prezentat apoi prioritățile din România, prima fiind siguranța echipei și a cetățenilor americani care locuiesc, lucrează și călătoresc în țara noastră. Aceasta a lăudat apoi România pentru modul în care a gestionat criza refugiaților cauzată de războiul din Ucraina.

„Sunt hotărâtă să lucrez îndeaproape cu România în timp ce suntem uniți împotriva războiului neprovocat, nejustificat și îngrozitor al Kremlinului împotriva Ucrainei. Poziția fermă a României în această perioadă este de lăudat. Țara și oamenii ei au primit cu brațele și inimile deschise peste două milioane și jumătate de refugiați ucraineni, dintre care peste 85.000 au rămas în țară, și i-au sprijinit cu generozitate pe acești refugiați cu asistență critică și servicii esențiale. În plus, România a sprijinit implementarea sancțiunilor fără precedent împotriva mașinii de război a lui Putin și a ajutat Ucraina printr-o gamă largă de alte activități umanitare și de securitate”, a mai afirmat Kathleen.

Kathleen Ann Kavalec, membră de carieră a Înaltului Serviciu de Afaceri Externe cu rang de ministru-consilier, ocupă în prezent funcţia de şef de misiune la Misiunea Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) în Bosnia şi Herţegovina, fiind detaşată de la Departamentul de Stat din 2019.

Anterior, a ocupat funcţia de subsecretar adjunct în cadrul Biroului pentru afaceri europene şi eurasiatice al Departamentului de Stat. Înainte de aceasta, Kavalec a fost director al Biroului pentru afaceri ruseşti şi şef adjunct al Misiunii Statelor Unite ale Americii la UNESCO, în Paris.

Kavalec a supervizat importante programe de asistenţă externă ale SUA în calitate de coordonator adjunct pentru asistenţă în cadrul Biroului european şi de director pentru prevenirea conflictelor în cadrul Biroului coordonatorului pentru reconstrucţie şi stabilizare.

Printre celelalte misiuni ale lui Kavalec în străinătate se numără cea de ofiţer pentru afaceri culturale la ambasada SUA din Bucureşti, consilier politic la ambasada SUA din Kiev şi ofiţer politic la ambasada SUA din Moscova. La Washington, a lucrat ca ofițer de management legislativ în Biroul pentru afaceri legislative și ca director al unității economice din Biroul Coordonatorului pentru Asistență pentru Noile State Independente.

Originară din California, Kavalec a obţinut o diplomă în ştiinţe politice la Universitatea California din Berkeley şi un masterat în servicii externe la Universitatea Georgetown din Washington, D.C. Vorbeşte fluent limba română, spaniolă, portugheză, franceză şi rusă.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

”Ucraina nu va fi niciodată o victorie pentru Rusia”. Mesajul lui Joe Biden pentru Putin la doi ani de la începutul războiului
”Ucraina nu va fi niciodată o victorie pentru Rusia”. Mesajul lui Joe Biden pentru Putin la doi ani de la începutul războiului
Liderul de la Casa Albă, Joseph Biden, a emis o declarație cu ocazia celor doi ani de la invazia Rusiei pe scară largă a Ucrainei. El a transmis un mesaj foarte clar dictatorului rus Vladimir...
Prima reacție a lui Putin după ce a fost numit de Biden „ticălos nebun”: „Am perfectă dreptate”
Prima reacție a lui Putin după ce a fost numit de Biden „ticălos nebun”: „Am perfectă dreptate”
Vladimir Putin l-a lăudat ironic, joi, pe Joe Biden pentru că l-a numit "ticălos nebun", spunând cu un zâmbet că remarca arată de ce Kremlinul consideră că Biden este un viitor preşedinte...
#ambasador SUA in Romania, #kathleen ann kovalec, #Joe Biden, #ambasador SUA , #ambasador