Cazul halucinant al asistentelor medicale care au ajuns să se bată din cauza unei farfurii cu mâncare

Marti, 03 Ianuarie 2023, ora 03:01
20551 citiri
Cazul halucinant al asistentelor medicale care au ajuns să se bată din cauza unei farfurii cu mâncare
Două asistente de la stația de ambulanță Corabia au ajuns la bătaie din cauza unei farfurii cu mâncare FOTO Arhivă

Un dosar din arhiva Judecătoriei Corabia scoate la iveală o situație halucinantă petrecută la stația de ambulanță din Corabia, unde o asistentă s-a ales cu dosar penal după ce a agresat-o pe o colegă care a acuzat-o că i-a furat farfuria cu mâncare din frigider.

O asistentă medicală de la Serviciul de Ambulanță Olt – stația Corabia a încheiat la finalul anului 2021 un acord de recunoaștere a vinovăției prin care i-a fost aplicată o amendă de 1.800 de lei (cu amânarea aplicării pedepsei) pentru că a agresat-o pe o colegă, tot asistentă, care a acuzat-o că i-a furat mâncarea.

Incidentul a avut loc la începutul anului 2021, în camera în care asistentele își schimbă ținutele de serviciu. Una dintre asistente (agresoarea) ieșea din tură, iar cealaltă (victima) intra în tură.

Furioasă că a fost acuzată de furtul unei farfurii cu mâncare din frigider, asistenta care ieșea din tură a agresat-o pe colega care i-a adus acuzațiile, provocându-i leziuni care au necesitat 2-3 zile de îngrijiri medicale.

Victima agresiunii (asistenta căreia i-ar fi aparținut farfuria cu mâncare și care a lansat acuzațiile de furt) a arătat în plângerea depusă la Poliție că colega sa „a început să-i adreseze cuvinte jignitoare, iar când s-a așezat pe pat pentru a-și schimba pantalonii inculpata a împins-o în zona pieptului cu mâinile, după care a strâns-o de gât”.

Asistenta spune că a strigat după ajutor la ceilalți colegi, iar unul dintre colegi „a eliberat-o”. „Referitor la motivul agresiunii, persoana vătămată declară că faptul că în data de 05.01.2021, i-a dispărut o farfurie cu mâncare din frigiderul unității, astfel că aceasta a vorbit de față cu o colegă despre faptul că este posibil ca inculpata să-i fi luat farfuria respectivă, fapt ce a determinat furia inculpatei”, se mai arată în dosar.

Apărarea asistentei-agresoare

Una dintre asistentele de la stația de ambulanță Corabia, martoră în dosar a declarat că era în camera dispecerului când a auzit scandal în camera asistentelor. Văzând că „niciunul dintre colegi nu se duce pentru a vedea ce se întâmplă, spunând că niciunul nu dorește să se pună martor, deoarece și-au dat seama că cele două colege se certau”, martora a intrat în încăpere, unde a găsit-o pe proprietara farfuriei cu mâncare plângând și spunând că a fost agresată de colega sa.

Asistenta acuzată de agresiune s-a apărat spunând că la începutul lunii ianuarie 2021 „a fost sunată de către colega sa, persoana vătămată, care i-a reproșat, pe un ton ridicat, că i-a luat farfuria cu mâncare din frigiderul de serviciu”.

Asistenta acuzată de furtul farfuriei cu mâncare a mai declarat că „deși a negat acest lucru persoana vătămată a continuat să o acuze”, aflând ulterior că „persoana vătămată a acuzat-o și la locul de muncă, spunând colegelor că aceasta i-a furat farfuria cu mâncare”.

Referitor la incident, asistenta a declarat că în dimineața cu pricina când se pregătea să iasă din tura de noapte, s-a întâlnit cu colega sa în camera de schimb și i-a cerut acesteia „să îi argumenteze pentru ce anume o numește hoață”.

Asistenta acuzată de agresiune susține că colega sa a continuat să o acuze că i-a furat mâncarea din frigider, fapt pentru care „i-a spus persoanei vătămate că nu este sănătoasă la cap”. Asistenta a negat că i-ar fi aplicat lovituri persoanei vătămate și confirmă doar că „au avut un conflict verbal”, fiind efectuată și o anchetă disciplinară în urma căreia cele două au fost avertizate.

În final a fost încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției prin care asistenta agresoare a fost amendată cu o amendă penală de 1.800 de lei, aplicarea pedepsei fiind amânată.

„Raportat la starea de fapt constatată în prezenta cauză, la situaţia juridică şi la circumstanţele personale ale inculpatului indicate mai sus, instanţa constată că acesta nu are antecedente penale, este o persoană bine integrată în societate, a colaborat cu organele de urmărire penală, desfăşoară o profesie utilă societăţii, aceea de asistent medical la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt”, se arată în sentința Judecătoriei Corabia, prin care acordul de recunoaștere a vinovăției a fost validat.

Anglia - Serbia de la Euro 2024 a început cu o bătaie ca-n filme pe străzi. Scene teribile la terase VIDEO
Anglia - Serbia de la Euro 2024 a început cu o bătaie ca-n filme pe străzi. Scene teribile la terase VIDEO
Meciul Serbia - Anglia de la Euro 2024, programat duminică, de la 22.00, în direct la Pro TV, a fost precedat de scene teribile pe străzile din Gelsenkirchen Astfel, huliganii englezi și-au...
Suspiciuni de toxiinfecție alimentară în Măgura. Zeci de turiști, printre care și copii, transportați la spital
Suspiciuni de toxiinfecție alimentară în Măgura. Zeci de turiști, printre care și copii, transportați la spital
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău a intervenit, duminică după-amiază, 16 iunie, pentru acordarea primului ajutor medical unui grup de 42 de persoane. Dintre acestea, 39...
#ambulanta, #mancare, #corabia, #bataie , #justitie
  1. Accident teribil în Capitală: 12 persoane au fost rănite după ce un microbuz și un autoturism s-au izbit în zona Piața Unirii VIDEO
  2. ”Diamantul” lui Putin de 49 de milioane de dolari făcut scrum: Ucraina lovește decisiv VIDEO
  3. Mișcarea îndrăzneață a președintelui Macron de a dizolva Adunarea Națională. Cât de dificilă este, comparativ, această procedură în România
  4. Liderul global al ISIS a fost vizat și posibil ucis într-un atac aerian american
  5. Importurile de gaze către Europa din Rusia au depășit livrările din SUA, pentru prima dată în ultimii doi ani
  6. Putin ar putea participa la negocierile de pace din Elveția fără a fi arestat, în ciuda mandatului emis de Curtea Penală Internațională
  7. Avertisment pentru întreaga lume: Va urma o pandemie mai mortală decât cea de Covid
  8. Autoritățile americane au deschis o anchetă după ce un avion al Southwest Airlines a plonjat la mai puțin de 120 de metri deasupra Pacificului
  9. Adevărul despre ofensiva Rusiei în Ucraina, dezvăluit de un soldat din armata lui Putin: ”Ne-au măcelărit pur și simplu” VIDEO
  10. Fiul premierului Netanyahu îi atacă pe șefii Tzahal, Shin Bet și ai Serviciului de Informații Militare: „Trei eșecuri fatale“