AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin

Vineri, 19 Aprilie 2024, ora 06:10
3088 citiri
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
FOTO AMD

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ productivitatea, conectivitatea și performanțele în inteligența artificială pentru utilizatorii AMD.

Procesoarele de desktop din Seria Ryzen PRO 8000 se adresează în special mediului de business, oferind până la opt nuclee „Zen 4” de înaltă performanță și 16 fire de execuție, cu un proces de fabricație de 4nm. Acestea promit o îmbunătățire a performanței cu până la 47% și o performanță grafică triplă comparativ cu concurența, potrivit testelor selectate.

Procesoarele variază ca frecvență între 3.5GHz și 5.1GHz și au un cTDP între 35W și 65W. Pe lângă suportul pentru DDR5 și PCIe 4, anumite modele includ și conectivitate Wi-Fi 7, iar modelul de vârf, Ryzen 8700G, a demonstrat în teste competitive o performanță superioră cu până la 19% la un consum redus de energie.

În plus, AMD introduce în premieră un motor dedicat pentru inteligența artificială în cadrul procesoarelor Ryzen PRO 8000, consolidând astfel rolul AI-ului în îmbunătățirea performanței generale.

Ce oferă procesoarele destinate laptopurilor

Pe segmentul laptopurilor, procesoarele Ryzen PRO Seria 8040 se disting prin faptul că sunt descrise de AMD ca fiind cele mai rapide procesoare x86 din lume. Ele oferă un avans de până la 30% în performanță față de concurenți și integrează tehnologii avansate precum AMD Ryzen AI și grafica RDNA 3. Modelul de top, Ryzen 9 PRO 8945HS, este echipat cu opt nuclee și 16 fire de execuție, plus grafică Radeon 780M.

Aceste procesoare sunt optimizate pentru aplicații de creare de conținut multimedia, inclusiv randare 3D, transcodare video și editare foto, și promit o performanță cu până la 72% mai mare și un consum de energie cu 84% mai mic în videoconferințe, comparativ cu produsele concurente.

AMD a anunțat că noile procesoare de desktop Ryzen PRO 8000 și procesoarele mobile Ryzen PRO Seria 8040 vor fi disponibile începând cu al doilea trimestru al anului 2024, în sisteme de la HP, Lenovo și alți parteneri selectați.

Quarterly Report - Editia 4

LPCAMM2, noua tehnologie care vrea să revoluționeze memoria laptop-urilor
LPCAMM2, noua tehnologie care vrea să revoluționeze memoria laptop-urilor
LPCAMM2 este un nou standard de memorie pentru laptopuri, dezvoltat de Micron și Lenovo, care promite să simplifice procesul de actualizare și reparare a memoriei în dispozitivele portabile....
Câți angajați mai activează în sistemul public. Sectoarele în care a scăzut cel mai mult numărul posturilor ocupate
Câți angajați mai activează în sistemul public. Sectoarele în care a scăzut cel mai mult numărul posturilor ocupate
Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România a fost, în martie 2024, de 1.289.540, cu 425 mai puţine comparativ cu luna anterioară (-0,04%). Aproape 64%...
#AMD, #procesoare AMD, #laptop, #desktop , #procesor