Ce vor oferi noile procesoare AMD Ryzen 9000

Marti, 16 Aprilie 2024, ora 01:50
3067 citiri
Ce vor oferi noile procesoare AMD Ryzen 9000
FOTO AMD

Procesoarele AMD Ryzen 9000 "Granite Ridge" Zen 5, așteptate să fie lansate la Computex 2024, promit o revoluție în performanța desktopurilor, potrivit ultimelor rapoarte.

Unul dintre cele mai anticipate modele, Ryzen 9 9950X, arată rezultate impresionante în testele preliminare, depășind cu până la 46% performanțele generației anterioare în sarcini multi-thread.

AMD Ryzen 9 9950X, care integrează tehnologia avansată Zen 5, este echipat cu 16 nuclee și 32 de fire de execuție. Conform testelor realizate, acest procesor nu doar că excelează în teste single-thread, unde a înregistrat scoruri similare cu Ryzen 9 9900X - aproximativ 170 de puncte în Cinebench R24 - dar impresionează și în testele multi-thread.

Ce scor a obținut Ryzen 9 9950X

În aceste teste, Ryzen 9 9950X a obținut un scor de 3000 de puncte, cu 46% mai mult față de modelul său predecesor, Ryzen 9 7950X, și a depășit semnificativ performanțele oferite de competitori, inclusiv cele ale lui Intel. Aceste rezultate sugerează că noul procesor poate gestiona eficient sarcini exigente, cum ar fi randarea video, procesarea intensă de date sau gaming-ul avansat.

Tehnologia de bază, Zen 5, folosește procese de fabricație de ultimă oră de la TSMC, variind între 4nm și 3nm, și introduce arhitecturi grafice avansate precum RDNA 3.5 sau XDNA 2. Aceste îmbunătățiri arată o evoluție semnificativă față de tehnologia Zen 4, promițând o experiență superioară utilizatorilor.

Quarterly Report - Editia 4

Noua gamă de procesoare AMD Strix Point pentru laptopuri nu va include suport pentru Windows 10
Noua gamă de procesoare AMD Strix Point pentru laptopuri nu va include suport pentru Windows 10
În cadrul expoziției Computex din acest an, AMD urmează să anunțe oficial noua gamă Strix Point de procesoare APU pentru laptopuri. Se anticipează că aceste procesoare nu vor oferi suport...
LPCAMM2, noua tehnologie care vrea să revoluționeze memoria laptop-urilor
LPCAMM2, noua tehnologie care vrea să revoluționeze memoria laptop-urilor
LPCAMM2 este un nou standard de memorie pentru laptopuri, dezvoltat de Micron și Lenovo, care promite să simplifice procesul de actualizare și reparare a memoriei în dispozitivele portabile....
#AMD, #procesor, #laptop , #procesor