Tips & tricks: amenajarea unui apartament mic astfel încât să pară mai spațios

Advertorial
Joi, 18 August 2022, ora 12:27
4482 citiri
Tips & tricks: amenajarea unui apartament mic astfel încât să pară mai spațios
FOTO freepik.com

Amenajarea unui apartament de dimensiuni reduse poate fi o adevărată provocare, deoarece vrem să ne bucurăm de cât mai mult spațiu de depozitare și un mobilier cât mai compact, în timp ce avem suficient spațiu liber care să ne permită să ne desfășurăm activitățile într-un mod confortabil. Iată câteva trucuri la care poți să apelezi atunci când îți amenajezi apartamentul.

1. Alege nuanțele deschise

Este de știut că nuanțele închise precum verdele smarald, albastrul sau negrul creează un efect de spațiu mic și închis, astfel că într-un apartament de dimensiuni reduse este de preferat să evităm să folosim aceste nuanțe atunci când ne gândim ce vopsea să alegem pentru decorarea pereților.

Nuanțele deschise precum alb, bej, crem sau culorile pastelate pot fi o alegere potrivită atunci când dorim să amenajăm cât mai eficient un apartament mic. Pereții zugrăviți în astfel de culori vor oferi impresia de spațiu mai mare și mai aerisit.

2. Profită de mobilierul compact

Într-un apartament de mici dimensiuni este bine să folosești un mobilier compact care îndeplinește mai multe funcții, precum paturile rabatabile sau comodele cu sertare care îți oferă posibilitatea de a depozita diverse lucruri fără să aglomerezi spațiul rămas disponibil.

Nu uita și de achiziția unui televizor. În funcție de spațiul de care îl ai disponibil, poți să alegi dintr-o gamă de televizoare de dimensiuni diverse, accesibile oricărui buget.

În ceea ce privește alegerea mobilierului pentru bucătărie, pentru a economisi cât mai mult spațiu orientează-te spre un mobilier cu uși glisante care să îți ofere același volum pentru depozitare ca un mobilier clasic.

3. Pune accent pe iluminat

Ideal în orice apartament este să oferi posibilitatea pătrunderii luminii naturale într-o măsură cât mai mare cu ajutorul perdelelor transparente. Mai apoi, poți să suplimentezi iluminatul natural cu ajutorul surselor de lumină artificiale precum aplicele, lampadarele sau veiozele.

Nu uita că există trei tipuri de iluminat cărora trebuie să le acorzi atenție: iluminatul general, pentru care poți să folosești lustre sau plafoniere, iluminatul de lucru, pentru care poți să folosești aplice sau lampadare și iluminatul de accent, pentru care poți să folosești spoturi pe perete sau aplice cu led.

În timp ce iluminatul general reprezintă aproximativ 75% din iluminatul total al unei camere, iluminatul de lucru te ajută să îndeplinești activitățile cotidiene, astfel că se concentrează asupra anumitor arii ale camerei. În ceea ce privește iluminatul de accent, acesta servește ca element decorativ și pune în evidență detalii arhitecturale sau decorative ale unui spațiu.

4. Folosește amenajarea pe verticală

Profită de înălțimea pereților și amenajează-ți micul apartament pe verticală, astfel încât să te bucuri de cât mai multe spații pentru depozitare. Un dressing înalt care ajunge la tavan poate să fie o soluție eficientă pentru amenajarea unui apartament de dimensiuni reduse. De asemenea, poți să montezi pe pereți și etajere sau rafturi pe care să depozitezi mici accesorii sau pe care să le folosești pentru a amplasa diferite decorațiuni.

În ceea ce privește amenajarea unei bucătării de dimensiuni reduse, poți folosi polițe pentru a depozita borcane sau căni și, de asemenea, poți să amplasezi o bară metalică ce conține câteva cârlige pentru a agăța ustensilele folosite pentru gătit.

Folosind tehnica de amenajare pe verticală, nu numai că vei salva din spațiul disponibil, dar îi vei oferi apartamentului tău un design deosebit și practic.

Un apartament de dimensiuni reduse poate să fie practic și cochet în același timp, dacă ții cont de câteva trucuri precum: folosirea unor culori deschise, utilizarea unui mobilier multifuncțional, iluminarea corespunzătoare și amenajarea pe verticală a apartamentului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#amenajare apartament mic, #idei amenajare apartament, #televizoare , #stiri life style