5 idei moderne pentru amenajarea balconului

Advertorial
Luni, 16 Mai 2022, ora 19:16
5792 citiri
5 idei moderne pentru amenajarea balconului
FOTO: shutterstock.com

Balconul poate fi folosit ca spațiu suplimentar de depozitare, de relaxare sau de socializare. Acesta vine în completarea dormitorului, a livingului sau a bucătăriei și îți oferă numeroase posibilități de amenajare. Găsește inspirație în următoarele 5 idei moderne de design, cu un aspect plăcut și aerisit.

Amenajarea balconului: idei practice și moderne

Profită de spațiul extra pe care ți-l oferă balconul și amenajează-l într-o manieră actuală. Folosește mobilier modern și sustenabil, lămpi solare de perete și un decor minimalist. Iată câteva idei ușor de pus în practică și de efect, pe care să le adaptezi nevoilor tale.

1. Balcon deschis cu mobilier din ratan

Dacă balconul este deschis, alege mobilier rezistent la ploi și vânt. De asemenea, acesta n-ar trebui să se decoloreze sub acțiunea razelor soarelui. O modalitate simplă și utilă de amenajare este amplasarea unui set de terasă din ratan sau din alte materiale cu aspect modern.

În cazul unui balcon mic, poți amplasa un colțar și o măsuță joasă. În schimb, dacă beneficiezi de un spațiu amplu, ai la dispoziție multe seturi de fotolii și canapele cu perne confortabile. Pentru a folosi balconul și după apusul soarelui, agață câteva felinare.

2. Spațiu special de luat masa

Chiar și un balcon îngust poate fi transformat într-un loc de luat masa. Spre exemplu, prinde o tăblie cu lățimea de 30-40 de centimetri pe peretele mai lung sau de balustradă. Aceasta poate fi fixă sau rabatabilă, pentru a crea mai mult spațiu când este necesar.

Mai mult, în multe tipuri de balcoane încape o masă normală, de 4 sau mai multe persoane. Astfel, cinele speciale sau pur și simplu toate mesele pot fi luate într-un cadru deosebit, cu o priveliște minunată. Dacă ai posibilitatea, agață un lampadar sau mai multe becuri cu fir lung.

3. Multe plante verzi și panouri din lemn

Plantele pot fi integrate în orice amenajare modernă și au rolul de a înfrumuseța balconul. Pune bazele unei mici sere chiar la tine acasă și combină ghivecele cu flori și elemente naturale, precum lemn, sticlă sau metal. Agață plantele de tavan într-un design inedit, construiește un panou din lemn cu suporturi pentru ghivece și spoturi integrate sau un stand din fier forjat.

4. Zonă de citit cu rafturi pentru cărți

Balconul poate fi amenajat foarte ușor într-un refugiu pentru citit sau într-un birou. Montează câteva rafturi pe unul dintre pereți sau o bibliotecă simplă, cu forme geometrice. Alături, pune un scaun comod, un fotoliu de tip puf sau doar câteva perne și pături, direct pe pardoseală. Totodată, poți adăuga un birou minimalist, cu un scaun pliabil. Nu uita de corpurile de iluminat.

5. Spațiu de relaxare cu fotoliu suspendat

O idee inedită de amenajare este amplasarea unui fotoliu suspendat în balcon. Dacă nu ai posibilitatea să îl agăți de o grindă, achiziționează un scaun sau un balansoar cu suport. Prețul acestora este mai ridicat, însă efectul este unul surprinzător. Tot pentru relaxare, adaugă fotolii puf sau scaune și canapele cu perne moi. Mai mult, optează pentru lămpi solare cu lumină caldă. Pentru zilele răcoroase, completează decorul cu pături groase și pufoase.

Amenajează balconul într-un mod modern, astfel încât să îți petreci cu plăcere timpul în acest spațiu. În plus, un astfel de design este aerisit și îți poate relaxa atât privirea, cât și mintea plină de gânduri.

FOTO: Shutterstock.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#amenajare balcon, #balcon, #idei amenajare balcon , #gradina