Ce trebuie să știi înainte de a renova o bucătărie. Alegerea de blaturi bucătărie, cea mai importantă parte a procesului

Advertorial
Vineri, 13 Ianuarie 2023, ora 09:00
13075 citiri
Ce trebuie să știi înainte de a renova o bucătărie. Alegerea de blaturi bucătărie, cea mai importantă parte a procesului
FOTO: aerolith.ro

Bucătăria este inima unei locuințe. Acesta este locul în care familia se strânge la finalul unei zile, pentru a pregăti o cină delicioasă și pentru a socializa. Gătitul și mesele în familie, aduc oamenii mai aproape, iar cu cât bucătăria reprezintă un mediu mai plăcut, cu atât veți petrece mai mult timp în familie.

Tocmai de aceea este important ca în momentul în care decizi să amenajezi bucătăria să acorzi o atenție deosebită design-ului, dar mai ales alegerii de blaturi bucătărie. Iată câteva detalii de care să ții cont.

Spațiul de care dispui și alegerea culorilor

Este foarte important să alegi culorile potrivite pentru bucătăria ta. Dacă ai o bucătărie mică, alege culori cât mai deschise, pentru a da impresia de spațiu și lumină. În schimb, într-o bucătărie spațioasă poți să alegi orice culori preferi. Dacă alegi blaturi bucătărie din piatră vei avea opțiunea de a alege orice culoare, de la alb și până la negru, astfel încât să se potrivească design-ului bucătăriei tale.

Alegerea mobilierului

Mobilierul trebuie să fie unul rezistent, deoarece va fi folosit zilnic. În plus, trebuie să fie tratat special astfel încât să reziste la schimbările de temperatură și la umezeală.

Alegerea blatului potrivit

Pentru amenajarea bucătăriei, blaturile din piatră sunt cele recomandate de specialiști deoarece sunt durabile în timp, rezistente la pete și ușor de întreținut.

Alegerea pietrei potrivite pentru blatul de lucru

Când vine vorba de alegerea de blaturi bucătărie potrivite, este important să ții cont de câteva criterii importante.

Buget. Înainte de a alege tipul de piatră potrivit este important să știi care este bugetul de care dispui. Aceste blaturi bucătărie din piatră au prețuri diferite în funcție de tipul de piatră folosit. Știind acest detaliu, îți poți seta energia doar către acele blaturi din piatră care se încadrează în bugetul tău.

Cine îl folosește? În funcție de persoanele care folosesc blatul de bucătărie, poți alege piatra potrivită. De exemplu, dacă îl folosești doar tu, și nu obișnuiești să gătești prea mult, poți alege orice tip de blat. În schimb, pentru o familie numeroasă, cu copii, unde petele sunt la ordinea zilei, un blat cu suprafață lucioasă și neporoasă este alegerea potrivită, deoarece acestea nu se pătează.

Cum va fi folosit. Ești un bucătar desăvârșit al familiei? Sau poate un alt membru al familiei se ocupă intens de gătit? Atunci îți poți îndrepta atenția către un blat care să facă față căldurii, petelor și chiar produselor congelate.

Stilul de design dorit. Când amenajezi bucătăria trebuie să te orientezi către un anumit stil de design. Prin urmare trebuie să te orientezi către blaturi bucătărie care să se potrivească design-ului ales. Pietre marmorate, albe, negre strălucitoare, roșii sau verzi - există un curcubeu de posibilități din care să alegi ceea ce se potrivește cu bucătăria ta.

Tipuri de blaturi bucătărie din piatră

Pe piață există mai multe tipuri de blaturi bucătărie din piatră. Fiecare dintre acestea au propriile avantaje. Iată ce trebuie să știi despre fiecare dintre ele.

Blat din piatra sinterizată

Blaturile din piatră sinterizată sunt fabricate din materiale 100% naturale și vin în diverse culori și modele. Este un material deosebit de rezistent, fiind destinat persoanelor care folosesc intens bucătăria.

Blaturile sintetizare au o rezistență crescută atât la îngheț, cât și la temperaturi foarte ridicate. Prin urmare poți așeza pe acestea alimente congelate sau oale fierbinți fără a se deforma.

Având o suprafață netedă, neporoasă, aceste blaturi bucătărie sunt foarte ușor de curățat și dezinfectat. În plus, petele nu constituie o problemă, acestea curățându-se în totalitate, suprafața nu rămâne pătată.

Este un blat deosebit de rezistent în ceea ce privește loviturile sau zgârieturile și nu își schimbă culoarea în timp, în urma expunerii la razele UV.

În plus, prin comparație cu alte opțiuni populare, piatra sinterizată are un preț rezonabil.

Blat din cuarț

Dacă te interesează blaturi bucătărie din cuarț, este important să știi că, pe lângă faptul că sunt deosebit de elegante, cuarțul este unul dintre cele mai dure minerale naturale.

Aceste blaturi sunt create dintr-o combinație de 95% cuarț și 5% rășină, rezultând o placă care este elegantă, netedă, neporoasă și foarte rezistentă.

Blaturile din cuarț sunt rezistente la lovituri, la zgârieturi și la pete. În plus, se păstrează bine în timp, fiind o investiție pe termen lung.

Blaturi din marmură

Blaturile din marmură sunt unele dintre cele mai elegante, fiind perfecte pentru un design luxuriant. Este o alegere populară în multe bucătării. Însă, spre deosebire de cuarț sau piatra sinterizată, marmura este poroasă, nefiind rezistentă la pete. În plus, este un material mai firav și trebuie să ai grijă cum o tratezi. Prin urmare nu este un material potrivit pentru o familie numeroasă sau pentru o persoană căreia îi place să gătească.

Marmura se poate deteriora ușor în cazul în care este supusă la căldură extremă (de exemplu când pui o oală fierbinte pe aceasta). În plus, este un material care se poate crăpa și zgâria destul de ușor, prin comparație cu cele amintite mai sus.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#amenajare bucatarie, #blat bucatarie, #amenajare casa, #design casa , #decoratiuni interioare