Amenda uriașă primită de șoferul unui microbuz după ce polițiștii au descoperit că niciun pasager nu are bilet

Vineri, 13 Ianuarie 2023, ora 20:17
3467 citiri
Amenda uriașă primită de șoferul unui microbuz după ce polițiștii au descoperit că niciun pasager nu are bilet
Poliţiştii au desfăşurat o acţiune pentru verificarea transportului rutier de persoane FOTO arhivă / Poliția Română

Un șofer de microbuz din Cluj a fost sancționat dur vineri, 13 ianuarie, după ce, în urma unui control, polițiștii rutieri au descoperit că niciunul dintre călători nu avea bilet sau legitimaţie de călătorie.

Șoferul s-a ales cu o amendă de 9.000 de lei.

”În jurul orei 06.50, poliţiştii Biroului Rutier Cluj au oprit în trafic, pe strada Aurel Vlaicu din Cluj-Napoca, un microbuz destinat transportului de persoane, condus de un bărbat în vârstă de 63 de ani, din acelaşi municipiu. În cadrul verificărilor, poliţiştii au constatat că nicio persoană din microbuz nu deţinea bilet sau legitimaţie de călătorie, întrucât conducătorul auto nu a respectat obligaţia de a elibera aceste documente. Astfel, poliţiştii au aplicat o sancţiune contravenţională, cu amendă în valoare de 9.000 de lei”, se arată în comunicatul IPJ Cluj.

Vineri dimineață, poliţiştii clujeni au desfăşurat o acţiune pentru verificarea transportului rutier de persoane, potrivit Știrile ProTV.

Acţiunea s-a desfăşurat la nivel naţional, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

”În acest context, la nivelul judeţului Cluj au fost verificate 224 de autovehicule destinate transportului de persoane, fiind aplicate un număr de 57 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 51 pentru încălcarea normelor prevăzute de OUG 195/2002”, se mai arată în comunicatul Poliției.

#amenda, #sofer microbuz, #transport persoane, #Cluj, #pasageri, #bilet, #control politie , #amenda