Româncă amendată cu 1.000 de lei pentru că a intrat cu un bichon într-un parc interzis animalelor. Decizia judecătorului

Luni, 19 Februarie 2024, ora 03:30
7212 citiri
Româncă amendată cu 1.000 de lei pentru că a intrat cu un bichon într-un parc interzis animalelor. Decizia judecătorului
Femeia amendată pentru că a intrat cu câinele în parc a contestat sancțiunea FOTO Pixabay

O femeie amendată de Poliția Locală cu 1.000 de lei pentru că a intrat cu un cățel bichon într-un parc în care accesul animalelor este interzis a obținut în instanță transformarea amenzii în avertisment, judecătorul stabilind că sancțiunea este excesivă.

Printr-un proces deschis la Judecătoria Segarcea, o femeie din Dolj a contestat o amendă de 1.000 de lei primită de la Poliția Locală pentru în ziua de 2 ianuarie 2023 a intrat cu un cățel bichon într-un parc interzis animalelor.

În procesul de la Judecătoria Segarcea, femeia a arătat că în ziua în care a fost sancționată a mers cu nepoțica ei de cinci ani și două prietene să se plimbe în parc.

„Cele două prietene erau mamă și fiică și aveau un cățel bichon. Mamei în vârstă de 75 de ani i s-a făcut rău, iar fiica acesteia a mers să îi ia o sticluță cu apă”, a explicat reclamanta în proces.

Femeia a mai arătat că în acest timp, cățelul a rămas în grija sa și a nepoatei sale, iar pentru că se apropiau de un loc de joacă, fetița a intrat să se joace. Reclamanta mai spune că „imediat, în maxim 15 secunde” au venit doi polițiști locali și le-au poftit să iasă afară pentru că nu au voie cu cățelul acolo.

Femeia spune că nu a refuzat să iasă, dar le-a răspuns că nu poate să lase un copil nesupravegheat și că nu știa că nu are voie cu cățelul în incinta locului de joacă.

Reclamanta a mai spus că era pentru prima dată când mergea cu un cățel în parc, că locul de joacă avea patru căi de acces, dar la o singură poartă era un anunț pe o tăbliță că este interzis accesul cu animale. Femeia spune că „a și făcut o filmare a locului de joacă și a locului unde era tăblița cu Interzis cu animale de companie, cu un scris mic, pe care nici măcar nu te-ai opri să-l citești”.

În proces, Poliția Locală a cerut menținerea sancțiunii, arătând că sancțiunea a fost aplicată legal.

Judecătorul a decis transformarea amenzii în avertisment pe motiv că „petenta a săvârşit o faptă de o gravitate redusă și nu au fost identificate urmări ale faptei comise”.

Sentința Judecătoriei Segarcea nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Un influencer a fost amendat cu 1.800 de euro, după ce a intrat pe o plajă din Italia
Un influencer a fost amendat cu 1.800 de euro, după ce a intrat pe o plajă din Italia
O influenceriță din Dubai a fost amendată cu 1.800 de euro pentru că a pătruns pe o plajă interzisă cu nuanţe roz din Sardinia, înainte de a distribui pe reţelele de socializare o serie...
Situație de nedescris într-un fast-food din Oradea. Un client a găsit bucăți de lemn și os în gyros
Situație de nedescris într-un fast-food din Oradea. Un client a găsit bucăți de lemn și os în gyros
Un fast-food McNeil din Oradea a fost amendat de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor cu 10.000 de lei, după ce un client a descoperit în 2 porții de gyros bucăți de lemn...
#amenda, #parc, #bichon maltez Sumo, #politia locala , #justitie
  1. Prezența militară americană în Europa va fi redusă. Semnele de întrebare ridicate de viitorul militar al țărilor UE
  2. Dezvăluire Reuters: Campanie secretă anti-vaccinare dusă de SUA pentru a submina China, în timpul pandemiei
  3. Mașină făcută scrum într-o localitate din Cluj. Care a fost cauza incendiului
  4. Războiul dronelor. Cum i-au venit de hac dronele rusești temutei Baba Iaga a Ucrainei
  5. Accident tragic în Prahova: O femeie de 39 de ani a murit și alte patru persoane, printre care și un copil, au fost rănite
  6. Atac ucrainean masiv, cu 70 de drone, asupra unei baze aeriene rusești din Morozovsk
  7. Parisul va testa taxiurile zburătoare în timpul Jocurilor Olimpice. ”Este un progres tehnologic care ar putea fi util”
  8. Zeci de persoane au stat minute bune blocate cu capul în jos, într-un parc de distracții din SUA VIDEO
  9. Protest cu 250.000 de oameni în Franța împotriva extremei drepte, aflată în ascensiune înaintea alegerilor generale VIDEO
  10. „Trage și fugi“. Războiul din Ucraina inaugurează o nouă eră, cea a unui tip de armament extrem de mobil