Aeroportul din Chișinău, sub teroarea unei amenințări cu bombă: "Am fost ținuți o oră și jumătate în avion"

Duminica, 12 Martie 2023, ora 17:35
1920 citiri
Aeroportul din Chișinău, sub teroarea unei amenințări cu bombă: "Am fost ținuți o oră și jumătate în avion"
Anul trecut, la Aeroportul Internațional Chișinău au fost înregistrate 38 de amenințări cu bombă false FOTO Facebook

Angajații Poliției de Frontieră din Republica Moldova au fost alertați duminică, 12 martie, în jurul orei 12:50, de către biroul de informații al Aeroportului Internațional Chișinău, privind un apel telefonic prin care s-a anunțat minarea aeroportului.

„În acest sens, polițiștii de frontieră au anunțat toate entitățile care prestează servicii în aeroport în vederea sporirii măsurilor de securitate, la fel, fiind mobilizate echipele de intervenție ale Serviciilor Specializate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

În același timp, personalul aeroportuar și călătorii sunt evacuați din clădire, inclusiv procedura de înregistrare a pasagerilor a fost temporar suspendată. Vom reveni ulterior cu mai multe informații (…). Autoritățile implementează protocoalele în vigoare pentru asigurarea securității cetățenilor și a infrastructurii aeroportuare”, anunță Poliția de Frontieră.

Un cetățean român care a călătorit la Chișinău a relatat că avionul a aterizat la ora 14.00 la si călătorii au coborât din avion la 15.25. "Am fost ținuți o oră și jumătate în avion".

Alerta cu bombă de la Aeroportul Internațional Chișinău s-a dovedit a fi falsă, anunță Poliția de Frontieră.

„Aeroportul Internațional Chișinău și-a reluat activitatea în regim normal. Totodată, pe fapta dată a fost pornită o cauză penală.

În continuare, Poliția de Frontieră va întreprinde măsurile necesare pentru a nu admite cazuri ce atentează la siguranța și securitatea statului și a cetățenilor R. Moldova”, arată un comunicat al instituției.

Anul trecut, la Aeroportul Internațional Chișinău au fost înregistrate 38 de amenințări cu bombă false, scrie Ziarul de Gardă.

Recent, Inspectoratul General al Poliției (IGP) a anunțat că în capitală au fost înregistrate 4 alerte cu bombă, informația parvenind de la aceeași persoană.

„Poliția califică aceste acțiuni ca parte continuă a măsurilor de destabilizare”, menționează reprezentanții IGP.

Inspectoratul General al Poliției (IGP) din RM a destructurat operațiunea planificată pentru ziua de duminică, 12 martie, în timpul protestului anunțat de „Mișcarea Pentru Popor”, din care face parte și Partidul „Șor”, unde se intenționa „organizarea unor acțiuni de destabilizare și dezordini în masă”. Declarațiile au fost făcute de șeful Poliției Naționale, Viorel Cernăuțeanu, în cadrul unui briefing de presă, unde a oferit detalii despre schema pusă la cale de unii cetățeni ai Federației Ruse.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#amenintare bomba, #falsa, #aeroport Chisinau, #intarzieri , #Republica Moldova
Comentarii