Amenințare cu bombă la bordul unui avion aparținând companiei Tarom. Întârzieri la plecări pe aeroportul Otopeni

Vineri, 24 Martie 2023, ora 08:47
3651 citiri
Amenințare cu bombă la bordul unui avion aparținând companiei Tarom. Întârzieri la plecări pe aeroportul Otopeni
Amenințare cu bombă la bordul unui avion Tarom FOTO Facebook/Aeroport Henri Coandă

O amenințare cu bombă a vizat, în noaptea de joi spre vineri, un avion TAROM care efectua cursa RO 154 Tel Aviv-București. Totodată, o defecțiune a sistemelor informatice pe aeroportului Otopeni în cursul nopții a perturbat traficul aerian, cursele Tarom pe direcțiile Cairo, Tel Aviv sau Aman înregistrând întârzieri.

Cursa Tarom ce revenea de TelAviv a fost anunțată în aer de amenințare cu bomba la bord în timp ce zbura deasupra Turciei. Avionul a aterizat de urgență la Istanbul, unde a rămas peste noapte pasagerii fiind cazați cu echipajul la hotel.

Toți cei 88 de pasageri vor fi aduși, vineri, în România.

În cele din urmă, amenințarea cu bombă s-a dovedit a fi falsă.

“În prezent, pasagerilor li se acordă asistență la sol pe Aeroportul din Istanbul, iar aceștia urmează să decoleze în jurul orei locale 11:30 către București- destinația finală. Regretăm disconfortul creat pasagerilor noștri și reiterăm faptul că prioritatea Companiei TAROM este siguranța si securitatea pasagerilor și a echipajelor sale”, se mai arată într-un document transmis de compania TAROM.

Potrivit flightradar24.com, zborul RO154 este efectuat cu o aeronava Boeing 737-800 înmatriculată YR-BGL.

În ceea ce privește sistemul informatic de pe Aeroportul Henri Coandă, în ciuda faptului că, inițial, s-a crezut că este vorba despre un atac cibernetic, purtătorul de cuvânt al aeroportului susține că a fost vorba doar despre o oprire a sistemelor informatice, care ar fi durat doar câteva minute, scrie realitatea.net.

#amenintare bomba, #Aeroport Otopeni, #avion Tarom, #intarzieri avion, #atac cibernetic , #avion