Cea mai mare amenințare pentru Putin: Ea nu vine din Statele Unite

Duminica, 23 Octombrie 2022, ora 19:45
16045 citiri
Cea mai mare amenințare pentru Putin: Ea nu vine din Statele Unite
Protestele de la Moscova s-ar putea intensifica dacă Rusia pierde teren în Ucraina FOTO: Newsweek

Președintele rus Vladimir Putin s-a confruntat cu o pierdere umilitoare de teritoriu și de trupe în războiul său împotriva Ucrainei.

Șeful Serviciilor Secrete ucrainene Andrii Cherniak a susținut că este posibil ca o revoltă populară să apară la Moscova, care ar putea declanșa pierderea puterii de către liderul de la Kremlin.

”Când strada se ridică, atunci reprezentanții de „top” ai guvernării se vor alătura revoltei”, a declarat el pentru RBK-Ucraina. El crede că ”personalitățile apropiate lui Putin își așteaptă timpul până când furia din rândul populației va atinge o masă critică”, potrivit Newsweek.

Dar experții sunt plini de scenarii la adresa lui Putin. Un economist de origine rusă de la Universitatea Chicago, Konstantin Sonin, a declarat că ”ultima schimbare seismică a puterii de la Moscova — prăbușirea Uniunii Sovietice în 1991 — nu a fost doborâtă de nimic clandestin, de niciun fel de organizație”.

Ce îl va opri pe Vladimir Putin: Un scenariu la care nu s-a gândit niciodată

Colapsul URSS-ului ”s-a produs într-un anumit fel. În momentul în care a avut loc un puci militar și oamenii au ieșit în stradă împotriva armatei, împotriva tancurilor la Moscova, s-a prăbușit ca și cum n-ar fi existat niciodată”, a adăugat Sonin.

„Eu sper că ar putea exista o revoluție în care nu va exista niciun partid revoluționar – sau avangardă care să aducă arme și să pregătească trupe în mod clandestin –, ci doar că se va prăbuși de la sine.

SUA și Occidentul au gândit lovitura de grație pentru Putin: I-au blocat ultima mutare

Se pare că Putin doar participă la crearea acestui colaps”, a spus economistul rus de la Universitatea din Chicago, Statele Unite.

Centrele de recrutare militară incendiate din Rusia au fost printre primele semne tangibile de nemulțumire față de invazia Ucrainei. Acest lucru a fost văzut și în protestele la nivel național ca răspuns la mobilizarea parțială a rezerviștilor militari de către Putin luna trecută.

„Cea mai mare amenințare pentru Putin în acest moment este o înfrângere militară în Ucraina. Dar, evident, cei care ar face asta într-un final ar face de fapt schimbarea. Evident, asta se întâmplă în Rusia”, a spus Ilya Ponomarev, fost deputat în Duma de Stat din Rusia, între 2007 și 2016, aflat în exil, la Kiev și singurul parlamentar care a votat împotriva anexării Crimeii la Rusia.

O revoluție de succes, în viziunea lui Ponomarev, trebuie susținută "de anumite părți ale elitelor. De aceea cred că ar fi o mișcare bidirecțională. Trebuie să lucrăm la ambele pentru a facilita schimbarea regimului în Rusia".

Putin a bătut ultimul cui în sicriul viitorului financiar al Rusiei: Un gigant energetic din SUA victima liderului de la Kremlin

El a spus că oponenții lui Putin lucrează la diferite strategii. Mișcarea liderului opoziției, Alexei Navalnîi, aflat în închisoare, este acum „incapabil” de acțiune, dar va juca „un rol foarte important după schimbare”.

Oligarhul exilat Mihail Hodorkovski lucrează la divizarea membrilor elitei, în timp ce Ponomarev însuși lucrează la activități revoluționare de bază. Așadar, amenințarea pentru Putin vine mai degrabă din interiorul Rusiei, decât de undeva din Statele Unite, susțin experții.

Marea Britanie trimite Ucrainei ”cadoul otrăvit” pentru Putin: Londra livrează cel mai de preț ”diamant” VIDEO
Marea Britanie trimite Ucrainei ”cadoul otrăvit” pentru Putin: Londra livrează cel mai de preț ”diamant” VIDEO
În ciuda faptului că războiul Rusiei din Ucraina a trecut în al 3-lea an și victimele din rândul soldaților se ridică la sute de mii, Vladimir Putin continuă agresiunea fără scrupule....
Rusia afirmă că noul ajutor american pentru Ucraina nu va schimba situația de pe front. „Va suferi pierderi mai mari”
Rusia afirmă că noul ajutor american pentru Ucraina nu va schimba situația de pe front. „Va suferi pierderi mai mari”
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat luni, 22 aprilie, că noul pachet de ajutor militar al SUA pentru Ucraina, în valoare de peste 60 de miliarde de dolari, nu va schimba situaţia de...
#amenintare Putin, #Putin amenintari, #Putin razboi, #razboi Ucraina, #Putin Ucraina, #complot rusia, #rusia kremlin , #Razboi Ucraina
Comentarii
Poza MyTwoCents
MyTwoCents
rank 5
'Ziare" arunca o alta lopata cu nutret spre #hashtagisti ...
Poza Makaz
Makaz
rank 1
DA Cea mai mare amenințare pentru Putin nu vine din Statele Unite