Doi americani au fost arestați în Rusia pentru trafic de armament și de droguri. Unul dintre ei este un fost diplomat VIDEO

Vineri, 28 Ianuarie 2022, ora 23:46
2450 citiri
Doi americani au fost arestați în Rusia pentru trafic de armament și de droguri. Unul dintre ei este un fost diplomat VIDEO

Doi americani au fost arestați în Rusia în ultimele zile și riscă ani buni de închisoare, fiind acuzați de trafic de armament, respectiv trafic de droguri.

Andre Khatchatourian a fost arestat la Moscova, a anunțat vineri, 28 ianuarie, Konstantin Kim, un reprezentant al Comisiei oficiale de Supraveghere a Închisorilor din capitala rusă.

Americanul a fost reținut în zona de tranzit a Aeroportului Şeremetievo, la 26 decembrie, în timp ce călătorea din Statele Unite în Armenia.

Potrivit oficialului rus, polițiștii au găsit asupra sa un pistol de tip Glock-17 şi cartuşe. Andre Khatchatourian susține însă că este nevinovat, explicând că a lucrat în trecut pentru o societate privată de securitate şi are o autorizaţie emisă în Statele Unite să deţină această armă.

Americanul - de origine armeană - vorbeşte doar engleză şi armeană şi întâmpină dificultăţi în comunicarea cu personalul centrului de detenţie în care este încarcerat şi cu ceilalţi deţinuţi, a subliniat oficialul rus.

Konstantin Kim a adăugat că suspectul suferă de boli cronice, iar ”starea sănătăţii sale provoacă îngrijorări”. Comisia de supraveghere a închisorilor a recomandat transferul acestuia către un spital peniteniciar.

În Rusia, traficul de armament se pedepseşte cu până la şapte ani de închsoare.

Joi, Rusia a anunțat arestarea unui fost diplomat american, Marc Fogel, acuzat de trafic de droguri.

Potrivit Ministerului rus de Interne, suspectul a fost reținut de către agenţi vamali când a ajuns pe Aeroportul Şeremetievo din Moscova, împreună cu soţia sa, cu un zbor de la New York.

În timpul controlului vamal, în bagajele acestuia s-au găsit marijuana şi ulei de haşiş, a precizat sursa citată.

Dacă va fi găsit vinovat, fostul duplomat american riscă până la 20 de ani de închisoare.

Anunțul privind arestările cetățenilor americani vine în contextul tensiunilor crescute între SUA și Rusia.

Mosova a evocat în trecut posibilitatea negocierii unui schimb de deţinuţi, în contextul în care în Statele Unite sunt încarceraţi trafciantul de armament Viktor But şi Konstantin Iroşenko, un pilot condamnat într-un trafic de cocaină.

Citeste si:
Economist rus: „Pentru industria lui Putin, criza cea mai severă va veni din vară”
Economist rus: „Pentru industria lui Putin, criza cea mai severă va veni din vară”
Economistul rus Natalia Zubarevici susține, într-un interviu acordat cotidianului „Le Monde“ că multe sectoare vor fi foarte afectate de sancțiuni, în special cele dependente de componente...
Tunel de jumătate de kilometru folosit de traficanții mexicani de droguri, descoperit la granița cu SUA FOTO
Tunel de jumătate de kilometru folosit de traficanții mexicani de droguri, descoperit la granița cu SUA FOTO
Poliţia americană a descoperit un tunel lung de 530 de metri care lega oraşul american San Diego, din California, de oraşul mexican Tijuana, în urma unei anchete pentru trafic de droguri,...