Ce este AMEURUS, alianța politică pregătită să conducă Rusia post-Putin. "Occidentul nu trebuie să exploateze slăbiciunea învinsului"

Vineri, 24 Iunie 2022, ora 13:26
10042 citiri
Ce este AMEURUS, alianța politică pregătită să conducă Rusia post-Putin. "Occidentul nu trebuie să exploateze slăbiciunea învinsului"
Parada din Piața Roșie din Moscova este fastuoasă și menită să ațâțe naționalismul rusesc FOTO Hepta

Putin va lăsa Rusia în paragină – chiar dacă câștigă războiul din Ucraina. Este timpul ca SUA și Europa să înceapă să planifice un viitor post-Putin, scrie Politico. eu.

Când regimul lui Vladimir Putin se va sfârși, SUA și Uniunea Europeană ar trebui să fie gata să intervină cu ajutor și o nouă alianță: AMEURUS.

Războiul Rusiei împotriva Ucrainei se desfășoară de opt ani – doar cei naivi și cei mânați de oportunismul economic pe termen scurt credeau că anexarea Crimeei în 2014 înseamnă pace și liniște. Și poate continua pentru mulți ani. Dar Putin va dispărea într-un fel sau altul. Și dacă nu există o altă întorsătură foarte surprinzătoare a evenimentelor, dictatura sa va lăsa în urmă o Rusie devastată.

O țară care este slăbită economic, aproape distrusă. Una care se confruntă cu un Occident din ce în ce mai unit, cu o Alianță Nord-Atlantică și o Uniune Europeană consolidate, o lume occidentală care va fi mai puțin dependentă de aprovizionarea cu gaze, spărgând coloana vertebrală economică a Rusiei. Sancțiunile își vor lăsa amprenta. Armata rusă va fi o umbră.

Succesorii lui Putin, orice nou guvern de la Moscova, vor trebui atunci să ia o decizie strategică cheie: fie să devină un aliat al Occidentului, fie un vasal al Chinei.

Atunci când va veni momentul, Occidentul nu trebuie să exploateze slăbiciunea învinsului, o Rusie post-Putin, notează Politico. Ar trebui să privească în viitor către o nouă Rusie, guvernată diferit. Și ar putea începe deja pregătirea pentru o alianță care înseamnă stabilitate și securitate: AMEURUS.

O alianță strategică a Americii, Europei și Rusiei

O alianță strategică a Americii, Europei și Rusiei, într-o comunitate de valori și comerț care permite reconstrucția economică cât mai rapidă a Rusiei, rezistând astfel provocărilor și amenințărilor reprezentate de China și statele islamiste.

Opoziția Occidentului nu trebuie niciodată îndreptată împotriva unei populații, ci doar împotriva unui regim. Ceea ce a fost posibil pentru germani după naziști trebuie să fie și mai mult pentru ruși după Putinism: o șansă pentru un nou început. Pentru că alternativele sunt mai rele. O Rusia umilită permanent rămâne agresivă. O Rusia permanent dependentă de China ar deveni un adversar puternic din punct de vedere economic și politic pentru Occident.

Poporul rus nu este regimul rus de astăzi. Rusia este o națiune de cultură. O țară cu resurse de materii prime pe care am prefera să o avem de partea noastră decât împotriva noastră, notează Politico.

Asta nu înseamnă a slăbi solidaritatea cu Ucraina. Dimpotrivă, consolidarea solidarității este cea mai importantă condiție prealabilă pentru ca AMEURUS să aibă vreo șansă. Occidentul trebuie să se asigure că Ucraina câștigă războiul. Și în paralel, ar trebui să inițieze discuții și concepte pentru o nouă ordine.

Războiul din Ucraina, punct de cotitură

Nu doar America, ci și Europa, și Germania, trebuie să sprijine Ucraina cu toate mijloacele legitime, adică în principal cu arme grele și tehnologie de ultimă generație.

Occidentul nu trebuie – ca în 2008 în Georgia și în 2014 în Crimeea – să legitimeze orice succes interimar al Rusiei cu o pace tulbure. Trebuie să aibă răbdare și perseverență.

În sfârșit, NATO trebuie consolidată, iar aderările Finlandei și Suediei trebuie să devină posibile în cadrul negocierilor cu Ankara.

Într-un fel sau altul, războiul din Ucraina va deveni punctul de cotitură al ordinii mondiale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Liderii UE se concentrează asupra Iranului, dar sunt incapabili să demonstreze o forță reală împotriva lui Putin
Liderii UE se concentrează asupra Iranului, dar sunt incapabili să demonstreze o forță reală împotriva lui Putin
Două conflicte vor concura pentru a atrage atenția liderilor UE care se vor reuni în această săptămână pentru un summit. Unul este cel din Ucraina, unde pot face diferența, și celălalt...
Noi sancțiuni împotriva Iranului. UE și SUA pregătesc un pachet de măsuri, ca pedeapsă în urma atacului împotriva Israelului
Noi sancțiuni împotriva Iranului. UE și SUA pregătesc un pachet de măsuri, ca pedeapsă în urma atacului împotriva Israelului
Statele Unite şi Uniunea Europeană au anunţat că analizează posibilitatea de a impune noi sancţiuni împotriva Iranului, după atacul acestuia asupra Israelului din weekend, transmite BBC....
#ameurus, #alianta post putin, #rusia invinsa ucraina, #ucraina razboi rusia invazie vladimir putin, #UE , #Razboi Ucraina