Un ingredient din alimente face minuni în organism: Reduce riscul de cancer cu 60% dacă îl consumi zilnic

Sambata, 06 August 2022, ora 01:09
18726 citiri
Un ingredient din alimente face minuni în organism: Reduce riscul de cancer cu 60% dacă îl consumi zilnic
Amidonul reduce riscul de cancer cu 60% FOTO: Futurism

Un studiu al oamenilor de știință condus de Universitatea Newcastle din Marea Britanie, care a urmărit 1.000 de pacienți timp de 20 de ani, a descoperit că un ingredient din alimente face minuni în organismul uman. Astfel, amidonul care se găsește în legume, fructe, cereale și paste are capacitatea de a reduce cu 60% riscul de cancer ereditar.

Amidonul, o moleculă rezistentă la digestie, are un rol extraordinar de a ajuta la prevenirea unor cancere ereditare, arată experții care au publicat o cercetare în revista Cancer Prevention Research pe 25 iulie 2022, potrivit Futurism.

Studiul a urmărit 1.000 de pacienți cu sindromul Lynch, o afecțiune moștenită genetic care crește riscul de apariție a mai multor tipuri de cancer, timp de aproape 20 de ani.

Cum va arăta lumea în 2050: 20 de lucruri extraordinare din viitor VIDEO

Cercetătorii de la Univeristățile Newcastle și Leeds au plasat participanții în două grupuri în anul 1999. După aceea, a existat o perioadă scurtă de tratament, care a durat până în 2005.

În acest timp, fiecare persoană a primit câte o pastilă. Un grup a luat placebo (care nu conține niciun medicament), iar celălalt a primit o doză zilnică de amidon rezistent.

Un savant britanic trage un semnal de alarmă: Copii născuți în 2020 sunt sortiți unui scenariu groaznic

Nu a existat nicio diferență notabilă în privința sănătății indivizilor la sfârșitul acestei perioade. Dar studiul a fost conceput să continue, iar cei care au luat pastila de amidon zilnică (care se găsește într-o banană) au avut un risc mult redus de a dezvolta cancer.

”Am descoperit că amidonul rezistent reduce o serie de tipuri de cancer cu peste 60%. Efectul a fost cel mai evident în partea superioară a intestinului. Acest lucru este important deoarece cancerele tractului gastro-intestinal superior sunt dificil de diagnosticat și adesea nu sunt depistate devreme”, a spus John Mathers, profesor de nutriție de la Universitatea Newscastle.

Comoară unicat descoperită în ocean: Tezaur spaniol de neprețuit din urmă cu 366 de ani VIDEO

Oamenii de știință susțin că un consum zilnic de amidon rezistent, care se regăsește în banane, ovăz, mazăre, fasole, orez, paste, cereale, cartofi, pâine, legume (salata verde, ardei gras, ceapă) etc., ar schimba metabolismul bacterian al acizilor biliari, împiedicându-i să dăuneze ADN-ului din organism.

Îngrijorare la nivel mondial: A crescut brusc numărul cazurilor de cancer la tineri
Îngrijorare la nivel mondial: A crescut brusc numărul cazurilor de cancer la tineri
Numărul cazurilor de cancer în rândul tinerilor au crescut brusc, manifestând tendinţe îngrijorătoare la nivel mondial. Specialişti în domeniul medical spun că există măsuri de...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#amidon rezistent, #amidon sanatate, #risc cancer, #cancer, #amidon fructe legume efect, #amidon rezistent surse , #stiri sanatate