Ziare.com

Magistratii cer CSM sa fie consultati cu privire la reforma in Justitie

Joi, 22 Iulie 2010, ora 16:00

   

Magistratii cer CSM sa fie consultati cu privire la reforma in Justitie
Asociatia Magistratilor din Romania cere sa fie consultata cu privire la masurile ce se vor lua pentru accelerarea proceselor in instanta.

Mona Pivniceru, presedinta Asociatiei Magistratilor din Romania, a trimis miercuri o scrisoare deschisa catre Consiliul Superior al Magistraturii, in care avertizeaza ca "mica reforma initiata de Ministerul Justitiei nu reprezinta decat o reiterare a dispozitiilor Codului de procedura civila, fara a reusi sa atinga scopul de celeritate a judecatii (art.3211 alin.1)".

"Proiectul de lege promovat de Ministerul Justitiei incalca grav dreptul cetateanului de acces la justitie, in ceea ce priveste respectarea principiilor contradictorialitatii si a publicitatii sedintei de judecata (art. 88 alin.1 pct.5).
In acelasi timp, AMR constata ca noua reglementare privind recursul in interesul legii bulverseaza sistemul procedural existent, pe care in realitate il ingreuneaza, fara a putea ajunge la finalitatea pretinsa, aceea a unui mecanism juridic de unificare a practicii", se arata in scrisoarea Monei Pivniceru.

AMR solicita intrunirea intr-o sedinta de lucru, la care sa fie invitat sa participe si Ministerul Justitiei, pentru a discuta in detaliu dispozitiile modificate ale Codului de procedura civila.

Miercuri, Consiliul Superior al Magistraturii s-a intrunit intr-o sedinta informala, cu usile inchise, la care a participat si presedintele Traian Basescu. La sedinta s-a discutat raportul Comisiei Europene pe Justitie, care aduce critici activitatii CSM, considerata o institutie care nu face destul privind lupta impotriva coruptiei.

(L.S.)

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1733 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

frumusete pe muchie de topor

tantita asta pare ca are peruca , nu ?

 

Asociatia lui Costiniu!

Mare tupeu mai au si nesimtitii astia,din asociatia lui Pivniceru si Costiniu,asociatia care ar putea fi numita pe drept cuvant,Asociatia Magistratilor Corupti din Romania.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor