Magistratii din AMR-Cluj si-au dat demisia in bloc. Instanta a decis dizolvarea filialei

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Vineri, 15 Iunie 2018, ora 14:08
20536 citiri
Magistratii din AMR-Cluj si-au dat demisia in bloc. Instanta a decis dizolvarea filialei
Foto: Asociatia magistratilor

Judecatoria Cluj a decis dizolvarea Asociatiei Magistratilor din Romania - Filiala Cluj, dupa ce mai multi magistrati, membri ai organizatiei neguvernamentale, si-au dat demisia in bloc, potrivit unor surse din magistratura.

"Admite cererea avand ca obiect dizolvarea Asociatiei Magistratilor din Romania - Filiala Cluj si in consecinta: In baza disp.art. 55 alin.1 lit. b si alin.2 al aceluiasi articol din OG 26/2000 din OG 26/2000, actualizata, ca urmare a imposibilitatii realizarii scopului pentru care asociatia a fost constituita, constata dizolvarea Asociatiei Magistratilor din Romania - Filiala Cluj, cu sediul in Cluj-Napoca, Calea Dorobantilor nr. 9-11, ap. 1, judetul Cluj.

Numeste lichidator in cauza societatii Cabinetul Individual de Insolventa H H. Cu drept de apel in termen de 5 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica azi, 31 mai 2018," este minuta Judecatoriei Cluj.

De ce au demisionat?

AMR este cea mai veche asociatie de magistrati din Romania. Ea a fost infiintata in anul 1993 ca o continuatoare a traditiilor si scopurilor Asociatiei Magistratilor si Avocatilor (AMA), creata in 1933, si a carei activitate a incetat in timpul regimului comunist, potrivit site-ului ONG-ului.

Surse din magistratura au aratat pentru Ziare.com ca toti membrii AMR din Cluj au demisionat in semn de protest fata de actiunile AMR din ultimul an. "Este vorba de implicarea AMR in modificarea Legilor Justitiei si a Codurilor Penale in detrimentul magistratilor, in atacarea repetata a procurorilor si in sustinerea publica a unor puncte de vedere promovate de persoane cercetate penal", ne-a declarat un magistrat sub protectia anonimatului.

Iata ultima reactie comuna a UNJR si AMR: >Problemele Justitiei se rezolva institutional, prin proceduri legale, nu in strada

De altfel, mai multi membri ai UNJR si AMR din alte filiale din tara ar fi demisionat in ultima perioada din aceleasi motive.

Eveniment Quarterly Report

Eugen Tomac susține că România nu va intra în Schengen nici în 2024: ”Nu există aproape nicio șansă”
Eugen Tomac susține că România nu va intra în Schengen nici în 2024: ”Nu există aproape nicio șansă”
România a ratat din nou intrarea în Schengen, iar anul viitor nu există aproape nicio şansă, deoarece prioritatea pentru statele membre sunt alegerile europarlamentare şi apoi alegerea unei...
Primarul Sectorului 2 refuză pensia specială pentru edili și cere guvernului "să oprească această nedreptate"
Primarul Sectorului 2 refuză pensia specială pentru edili și cere guvernului "să oprească această nedreptate"
Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, solicită, luni 4 decembrie, coaliției de guvernare să oprească intrarea în vigoare a legii care acordă pensii speciale edililor, viceprimarilor şi...
#AMR Cluj desfiintata, #AMR Cluj , #stiri AMR